Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Από νυχτομάγαζα πάει καλά

Από αθλητικούς και ελεύθερους χώρους όμως τα πράγματα είναι τραγικά στο 3ο Διαμέρισμα της Αθήνας όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Οι ήδη υπάρχοντες δεν πληρούν τα στοιχειώδη ή έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών

Το 3ο Διαμέρισμα της Αθήνας αποτελείται από τις γειτονιές Θησείο, Ανω και Κάτω Πετράλωνα, Βοτανικό, Ρουφ. Από καφετερίες και μπαρ πάει καλά, από αθλητικούς χώρους όμως τα πράγματα είναι και εδώ τραγικά. Στην περιοχή γίνεται έντονη διακίνηση ναρκωτικών. Οι διάφοροι αθλητικοί παράγοντες έχουν τη γνώμη ότι αυτό οφείλεται και ως ένα σημείο στο γεγονός πως από το 1990 μέχρι σήμερα, μέσα σε 45-50 οικοδομικά τετράγωνα, έχουν ανοίξει περίπου 80 μαγαζιά κι αυτό είχε αποτέλεσμα η περιοχή να χάσει την ταυτότητά της. Σήμερα, οι χώροι οι οποίοι προσφέρονται για την άθληση των παιδιών είναι ελάχιστοι και πολύ κακής ποιότητας, καμιά φροντίδα για το πού θα ακουμπήσουν τα παιδιά τα ρούχα τους, χωρίς WC και νερό. Απαράδεκτη κατάσταση.

Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

1) 324ο Αθλητικό Κέντρο «Ρουφ»:

Θεωρητικά διαθέτει 3 γήπεδα ανοιχτά μπάσκετ, 2 γήπεδα ανοιχτά βόλεϊ, 2 γήπεδα τένις, 2 γήπεδα 5Χ5, ένα κλειστό προπονητήριο για μπάσκετ και βόλεϊ και ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Υπήρχε και ένα κολυμβητήριο, το «Σαράφειο», το οποίο πριν κάποια χρόνια το κατεδάφισαν γιατί είχε πάθει ζημιές από τους σεισμούς. Αυτά όλα στη θεωρία γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Κατ' αρχάς όλες οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κατεστραμμένες. Τα παιδιά παίζουν και αθλούνται με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Το γήπεδο τένις (ένα και όχι δύο που αναφέρουν τα φυλλάδια του δήμου) συντηρείται από μια παρέα παιδιών που παίζουν, αυτοί αγόρασαν και το φιλέ. Στα εξωτερικά γήπεδα δεν υπάρχουν αποδυτήρια και WC. Σ' όλο το χώρο, ο οποίος αν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά της περιφέρειας, επικρατεί χάος. Η εγκατάλειψη του πράσινου, τα σκουπίδια, η βρώμα, η μετατροπή του σε άνδρο περιθωριακών και ναρκομανών έχει αποτέλεσμα τα παιδιά μόλις σουρουπώνει να φεύγουν από τα γήπεδα.

Το κλειστό γυμναστήριο - προπονητήριο εξυπηρετεί 6 ομάδες του Διαμερίσματος, αλλά και αρκετές εργασιακές, όπως είναι η ομάδα του ΙΚΑ, της ΕΥΔΑΠ κλπ. Στο χώρο αυτό περιλαμβάνεται και το μοναδικό Δημοτικό γήπεδο - αν μπορούμε να το πούμε γήπεδο - με συνθετικό τάπητα πολύ επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών. Σ' αυτό το γήπεδο βολεύονται 15 ομάδες. Ο καθένας καταλαβαίνει αν μπορεί να γίνει μέσα σ' έναν τέτοιο χώρο σοβαρή δουλιά.

2) 340ό Αθλητικό Κέντρο, Οθρυος και Τρώων - Λόφος Κοίλης (Δεξαμενή, Ανω Πετράλωνα):

Εδώ έχουμε ένα γήπεδο μπάσκετ το οποίο δε χρησιμοποιείται για δύο σοβαρούς λόγους: α) Γίνεται ανοιχτή διακίνηση ναρκωτικών, β) το χειμώνα με τις βροχές μετατρέπεται σε λίμνη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

3) 343ο Αθλητικό Κέντρο, Τρώων και Απολλωνίου - Θησείο (Λόφος Αστεροσκοπείου):

Εδώ υπάρχουν 1 γήπεδο μπάσκετ, το οποίο χρησιμοποιείται από το σύλλογο «Αναγέννηση», και ένα γήπεδο βόλεϊ, το οποίο έχουν μετατρέψει σε γήπεδο μπάσκετ και γυμνάζεται ο σύλλογος «Εστία φιλίας». Κανένα από τα δύο γήπεδα δεν πληρεί τους όρους για σοβαρή προπόνηση και βέβαια για αγώνες. Δεν υπάρχουν αποδυτήρια και WC. Ο περιβάλλων χώρος έχει μετατραπεί σε χαβούζα. Στο λόφο αυτό συχνάζουν περιθωριακοί και ναρκομανείς, οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να απειλούν και τον μοναδικό φύλακα...

4) 344ο Αθλητικό Κέντρο, Κυμαίων και Δημοφώντος (Κονίστρα):

Ο χώρος αυτός, στον οποίο υπάρχουν δυο γήπεδα μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϊ, ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, με έτος ίδρυσης 1930. Τον έχουν παραχωρήσει στο δήμο με την υποχρέωση να τον συντηρούν, υπάρχει όμως ένας όρος: Δεν επιτρέπεται να μπαίνουν ομάδες να γυμνάζονται.

5) 346ο Αθλητικό Κέντρο, Απ. Παύλου - Θησείο:

Μέσα στο πάρκο έγινε ένα γήπεδο 5Χ5 με πλαστικό χόρτο με όλους τους γνωστούς κινδύνους. Αυτοί είναι οι ανοιχτοί χώροι στους οποίους πρέπει να στριμωχτούν χιλιάδες παιδιά για να αθληθούν, χωρίς αποδυτήρια, χωρίς WC και χωρίς νερό.

(Η έρευνα συνεχίζεται αύριο. Μιλάνε στον «Ρ» άνθρωποι από τα σωματεία της περιοχής)


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ