Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση απάντηση στο συνεχιζόμενο έγκλημα

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Οργισμένοι οι οικοδόμοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στη 1 Αυγούστου. Λίγες μέρες πριν, δυο συνάδελφοί τους γίνονταν παρανάλωμα του πυρός σε οικοδομή του Βωβού
Οργισμένοι οι οικοδόμοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στη 1 Αυγούστου. Λίγες μέρες πριν, δυο συνάδελφοί τους γίνονταν παρανάλωμα του πυρός σε οικοδομή του Βωβού
Την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και γενικότερα την κυβερνητική πολιτική καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σαν τον ηθικό αυτουργό της εγκληματικής δράσης σε βάρος της ζωής των οικοδόμων. Δίνοντας άμεσα απάντηση και στο χτεσινό διπλό έγκλημα, το Συνδικάτο πραγματοποιεί σήμερα, στις 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν, να βροντοφωνάξουν μαζικά «Οχι άλλο αίμα στο βωμό της εργοδοσίας».

«Δεν πέρασαν δύο μήνες απ' την ημέρα που οι δύο συνάδελφοί μας κάηκαν ζωντανοί στο εργοτάξιο του Βωβού στο Φάληρο και το αίμα των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων συνεχίζει να τρέχει, μεγαλώνοντας καθημερινά το μακάβριο κατάλογο» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση τονίζοντας ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, εντατικοποίηση των ελέγχων και παραδειγματική τιμωρία των παραβατών, τα πράγματα γίνονται χειρότερα και ο καθημερινός θάνατος συναδέλφων είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Οι έλεγχοι έχουν σταματήσει παντελώς, τα όποια πρόστιμα και διακοπές εργασιών που επιβάλλονται, δεν υλοποιούνται, η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζει με την παραβίαση των συμβάσεων εργασίας, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τις απαίσιες συνθήκες εργασίας, την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την τρομοκρατία στους τόπους δουλιάς».

«Είναι φανερό - καταλήγει το Συνδικάτο - ότι όσο στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται ο ανταγωνισμός, δηλαδή η αύξηση των κερδών, ο κίνδυνος για τη ζωή μας συνεχώς θα ανεβαίνει και οι εργάτες θα αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι. Αυτή λοιπόν η πολιτική χρειάζεται σήμερα να καταδικαστεί και αύριο να ανατραπεί. Μόνο η οργανωμένη πάλη μας, η συσπείρωση γύρω απ' το συνδικάτο, ο συντονισμός μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, η ενίσχυση του ταξικού μας προσανατολισμού μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά τους σχέδια σε βάρος μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέσα σε λίγες μέρες τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν στη δουλειά(2024-06-26 00:00:00.0)
Κι άλλος οικοδόμος σκοτώνεται στο μεροκάματο(2024-06-20 00:00:00.0)
«Ημερίδα» για την ασφάλεια στην εργασία, χωρίς ...εργαζόμενους!(2023-12-08 00:00:00.0)
Απαίτησαν να επιστρέφουν σώοι από το μεροκάματο(2023-06-17 00:00:00.0)
Να πληρώσουν εργοδότες και κυβέρνηση(2002-01-18 00:00:00.0)
Πρώτη δυναμική διεκδίκηση(2001-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ