Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για ΒΑΕ και μόνιμη δουλιά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες στο υπουργείο Εσωτερικών το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής προβάλλοντας τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους και ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Στην παράσταση παραβρέθηκαν και υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ.

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού συναντήθηκαν με το διευθυντή του υπουργείου Κ. Γκωτσόπουλο, και κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Διατύπωσαν τα αιτήματά τους για: σταθερή και μόνιμη εργασία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των νόμων για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ΒΑΕ στους ΟΤΑ με ένταξη κι άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων σε χώρους ανθυγιεινής εργασίας (όριο ηλικίας συνταξιοδότησης 55 για άντρες, 50 για γυναίκες), κατάργηση του επασφαλίστρου για τους εργαζόμενους κ.ά.

Μετά τη συνάντηση ο Γ. Καταχανάς, εκ μέρους του Συντονιστικού, κάλεσε τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις. Να καταδικάσουν αυτή την πολιτική με τον αγώνα τους αλλά και με την ψήφο τους, στηρίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ