Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Δυναμικό «όχι» στο χαράτσωμα

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την πρόκληση σε βάρος των ΑμΕΑ την οποία ενθαρρύνει η κυβέρνηση

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Ιδρυμα «Θεοτόκος»
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Ιδρυμα «Θεοτόκος»
«ΟΧΙ στα χαράτσια και τους εκβιασμούς. Καμία πληρωμή για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Δημοσιοποίηση τώρα όλων των κέντρων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης», απαίτησαν γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρίες, φορείς των αναπήρων και αγωνιστές εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε χτες στο Ιδρυμα «Θεοτόκος».

Παρά την τρομοκρατία που ασκούσε η διοίκηση του Ιδρύματος με κάθε τρόπο, οι γονείς και κηδεμόνες, με τη συμπαράσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και της Επιτροπής Αγώνα Γονιών και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο χαράτσι που επιχείρησε να επιβάλει η διοίκηση του Ιδρύματος για την εκπαίδευση των παιδιών τους, με την προτροπή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι συγκεντρωμένοι παρά τα εμπόδια που όρθωσε η διοίκηση κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του Ιδρύματος.

Σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη διοίκηση του Ιδρύματος, η τελευταία χρησιμοποίησε πάλι ως πρόσχημα οικονομικές δυσχέρειες για το χαράτσι και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική κάλεσε τους γονείς να πληρώσουν τώρα και στη συνέχεια ...όλοι μαζί να διεκδικήσουν χρήματα από την κυβέρνηση. Στο πλευρό των γονιών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ Τ. Ευαγγελοπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου με τη «Συνεργασία Αλλαγής», Ν. Τριανταφύλλου, και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιλίου του ίδιου συνδυασμού Τ. Παπαδογιαννάκη.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στελέχη της ΣΕΑΑΝ και της Επιτροπής Αγώνα Γονιών υπογράμμισαν ότι η απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος «Θεοτόκος» για πληρωμή είναι ενταγμένη στις γενικότερες αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής, της Υγείας και Πρόνοιας. Κάλεσαν δε τους γονείς να επιμείνουν στο βασικό αίτημα να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι για την εκπαίδευση των παιδιών τους καθώς και για τη δημοσιοποίηση των κέντρων ειδικής αγωγής.

Με τους εργαζόμενους του ΨΝΘ

Να στείλουν μήνυμα καταδίκης των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΝ, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας, κάλεσε τους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κλιμάκιο του ΚΚΕ που περιόδευσε χτες στο ίδρυμα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από την Λέττα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του Κόμματος, και τον Χρήστο Τερζάκη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Νεάπολης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ