Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φυγαδεύουν τους πολιτικούς ενόχους

Παραθέτουμε μερικά μόνο χαρακτηριστικά «επιχειρήματα» σε μορφή ερωταπαντήσεων, τα οποία περιλαμβάνονται σε ενημερωτικό φυλλάδιο της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ). Το φυλλάδιο μοιράστηκε από την Ομοσπονδία μπροστά στην πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στο Φάρμακο και τα άλλα συναφή επαγγέλματα, με αιχμή την υπεράσπιση του επικουρικού τους Ταμείου. Υπενθυμίζουμε ότι στην απεργιακή συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ ήταν αυτός που... παινευόταν για την ίδρυση του επαγγελματικού ταμείου, στην οποία πρωτοστατεί η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμφάνισε και σαν «σοφή» επιλογή το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο Χρηματιστήριο!

Τι λέει λοιπόν το φυλλάδιο; Απολαύστε:

Ερώτηση: «Ασε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι εντολές της ΕΕ» (τη διαπίστωση ο συντάκτης τη χρεώνει προφανώς στους εργαζόμενους).

Απάντηση: «Η ΕΕ δεν έχει να κάνει με τις επικουρικές συντάξεις και το πόσα ταμεία θα υπάρχουν. Εξάλλου στις χώρες της ΕΕ τα αυτόνομα, επαγγελματικά, επικουρικά ταμεία είναι πολυάριθμα...».

Ερώτηση: «Ναι, ρε παιδί μου, αλλά η κυβέρνηση δεν τα βλέπει αυτά; Θέλει το κακό των πολιτών; Τα κόμματα τι κάνουν;»...

Απάντηση: «Οχι συνάδελφε, καμία κυβέρνηση δε θέλει το κακό των πολιτών. Τα γνωρίζουν αυτά, όταν, όμως, έρθει η ώρα να συμμαζέψει τα κακώς κείμενα, όπως τώρα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τότε δέχεται τις πιέσεις της κοινωνίας. Οι περισσότερες πολιτικές διαμορφώνονται από τους κοινωνικούς συσχετισμούς ή τις συντεχνίες, σε ορισμένες δε περιπτώσεις, όπως τώρα με τα επικουρικά ταμεία, μάλλον έτσι ασκείται η πίεση. Γι' αυτό ας αφήσουμε τα κόμματα και την κυβέρνηση στη δουλιά τους και ας κάνουμε εμείς τη δική μας».

Κι έτσι είναι. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις την κάνουν καλά τη δουλιά τους. Και να παρουσιάσουν τα προβλήματα ουρανοκατέβατα προσπαθούν και να φυγαδεύσουν τους πολιτικούς ενόχους πασχίζουν. Και πασχίζουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη από το να υπηρετούν το κεφάλαιο. Το θέμα είναι οι εργάτες πόσο αποφασιστικά και στοχοπροσηλωμένα θα οργανώσουν τη δική τους δουλιά. Πόσο θα παλέψουν για να δυναμώσουν τους ταξικούς τους αγώνες και τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν για τα πραγματικά τους συμφέροντα, βγάζοντας από τη μέση μια ώρα αρχύτερα κάθε δεκανίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τα συνδικάτα...


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ