Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εμπιστευτείτε την πείρα και τη δύναμή σας

Σε οικοδόμους, στο εργοτάξιο των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΕ», μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Να εμπιστευτείτε την πείρα σας και να καταψηφίσετε τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους υποψηφίους τους στις τοπικές εκλογές. Εχετε μεγάλη δύναμη αν το αποφασίσετε, γι' αυτό κι εμείς ζητάμε την ψήφο σας, αφού είμαστε το κόμμα της εργατικής τάξης». Με λόγια ξάστερα απευθύνθηκε στους εργάτες που δουλεύουν στο εργοτάξιο των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΕ», στη λεωφόρο Αθηνών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο, λίγο πριν πιάσουν δουλιά, χτες τα ξημερώματα.

Εξηγώντας γιατί καθένας τους πρέπει να ψηφίσει τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών σημείωσε ότι «οι εργάτες έχουν δύο λόγους να καταψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αφ' ενός γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, αφετέρου γιατί οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που στηρίζονται από τα δύο αυτά κόμματα περνούν καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι ο "προφυλακτήρας" των κυβερνήσεων!"»

Οι εργάτες ν' αξιοποιήσουν κάθε όπλο που έχουν

«Να το πω καθαρά, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα. Ο εργάτης δεν μπορεί να ψηφίζει τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Δεν έχει καμία σχέση μ' αυτά. Αυτά τα κόμματα πρέπει να τα ψηφίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, τα ανώτερα μεσαία στρώματα, αυτοί που έχουν υψηλά εισοδήματα, αυτοί καλά θα κάνουν να τα ψηφίσουν».

Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους κάλεσε τους εργάτες η Αλέκα Παπαρήγα
Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους κάλεσε τους εργάτες η Αλέκα Παπαρήγα
Και αναφερόμενη εκτενέστερα στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης επισήμανε ότι «θ' ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, η αξία του μεροκάματου θα πέσει περισσότερο, θα προχωρήσουν σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα μοιράσουν μία θέση δουλιάς σε 3 - 4, η ιδιωτικοποίηση στην Παιδεία θα περάσει πιο πολύ, θα χρυσοπληρώνουμε πιο πολλά για την Παιδεία, την Υγεία, θα πάρουν καινούρια μέτρα». Γι' αυτό και είναι μια μεγάλη ευκαιρία, σ' αυτές τις εκλογές, να υπάρξει μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων, «να υπάρχει μία αλλαγή τέτοια συμπεριφοράς, ούτως ώστε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να χορεύουν στην πλάτη σας, στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργάτες να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν, «από την απεργία και την κινητοποίηση, μέχρι και τώρα, την ψήφο...». Να διαψεύσουν «αυτό που πιστεύει η ΝΔ ότι η πλάτη των εργαζομένων σηκώνει ακόμα πολλά βάρη», να διαψεύσουν και το ΠΑΣΟΚ, «ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους πως τάχα κάνει αντιπολίτευση και μάχεται την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ