Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μνημόνιο υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης

Την πλήρη επιστράτευση των συμβιβασμένων δημοτικών αρχών σε ρόλους που θα έπρεπε να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για το ιδιωτικό κεφάλαιο, σηματοδοτεί το μνημόνιο που υπέγραψε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας για την πρόληψη στους 33 δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο. Η τελετή υπογραφής του μνημονίου είχε και έντονο προεκλογικό χαρακτήρα καθώς πρόεδρος του Διαδικτύου είναι ο υποψήφιος που στηρίζει η ΝΔ στο Μαρούσι Γιώργος Πατούλης.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και το μνημόνιο συνεργασίας έγινε για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης. Ερχεται να συμπληρώσει την Ομάδα Εργασίας τεχνοκρατών του υπουργείου Υγείας και της Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς που συγκροτήθηκε στις 17 Ιούλη 2006 με στόχο «τη δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου Μονάδων ΠΦΥ εντός των μεγάλων αστικών κέντρων» όπως δήλωσε τότε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χτες ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι για ένα «σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα καλύπτει την πρώτη επαφή του ατόμου και της οικογένειας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας» και ότι αυτόν το ρόλο μπορεί να τον αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Κύρια επίπεδα συνεργασίας με το Διαδημοτικό Δίκτυο θα είναι αυτά της παροχής υπηρεσιών Προληπτικής Ιατρικής από τη μια και Ψυχικής Υγείας από την άλλη» αναφέρεται στο μνημόνιο και κυρίως θα κινηθεί σε κάποιες εξετάσεις στα σχολεία και στα ΚΑΠΗ. Οι πηγές χρηματοδότησης θα είναι τα κοινοτικά κονδύλια, το υπουργείο Υγείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Πατούλης. Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε - απ' το βήμα του «ECONOMIST» - ως την πρόκληση του 21ου τον εθελοντισμό με τη διασύνδεσή του με τη λεγόμενη εταιρική κοινωνική ευθύνη. Δηλαδή την προβολή των επιχειρήσεων για προσφορές και ...αγαθοεργίες.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ΠΦΥ, αλλά και θα ενισχύεται η εμπορευματοποίησή τους, καθώς στην ώρα της ανάγκης η πρόσβαση σ' αυτές θα πληρώνεται και μάλιστα ακριβά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ