Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
«Κοινοτική» φουρτούνα...

Σε κρίσιμα μονοπάτια όσον αφορά το μέλλον του βαδίζει από χτες το ελληνικό πόλο, τουλάχιστον όσον αφορά τη μεγάλη κατηγορία της Α1. Αιτία, η ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ότι από φέτος οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν δυο Κοινοτικούς εκτός φυσικά του ξένου. Ερωτηματικό πάντως αποτελεί η συνέχεια, καθώς αν μια ομάδα το θελήσει μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά μεγαλύτερο αριθμό Κοινοτικών παικτών. Πάντως ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κάλεσε τις ομάδες να σεβαστούν τα περιοριστικά όρια. Οπως και να έχει όμως, το παράδειγμα του μπάσκετ, αλλά και του ποδοσφαίρου δεν αφήνει αισιόδοξα μηνύματα σε αυτό το θέμα.

  • Με ένα ντέρμπι τουλάχιστον λόγω ονομάτων, αυτό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Α1 που είναι προγραμματισμένη για τις 8 Νοέμβρη. Η χτεσινή κλήρωση όμως ανέδειξε και άλλο σημαντικό παιχνίδι την πρώτη αγωνιστική μεταξύ του Πανιώνιου και της Βουλιαγμένης. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μετά τον πρώτο γύρο (Γενάρη) για τρεις λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης το δεύτερο 15ήμερο του Μάρτη, και ξαναρχίζει στις 18 Απρίλη. Αναλυτικά τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής είναι: Ηρακλής - Νηρέας Χαλανδρίου, Εθνικός - Χίος, Παλαιό Φάληρο - ΠΑΟΚ, Χανιά - Γλυφάδα.
  • Με πρώτο αντίπαλο την αυστριακή Βιεν (20.30) ο Πανιώνιος ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της Ευρωλίγκας συμμετέχοντας στους αγώνες του ομίλου που διοργανώνει στη Νέα Σμύρνη. Οι άλλοι αγώνες είναι: (17.30) Γαλατάσαραϊ - Λουγκάνο (Ελβ.) (19.00) Σπαντάου 04 Βερολίνου - Ουιντισεόυρα Κουχάτ (Φινλ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ