Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπόθεση της εργατικής τάξης

Θα μας βρουν μπροστά τους! Στηρίζουμε τον αγώνα των δασκάλων και το επόμενο διάστημα θα πάρουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να είναι η Παιδεία πραγματικά δωρεάν...

Αυτό ήταν το επισφράγισμα της χθεσινής κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας, εργαζομένων από Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και δηλώνουν, όχι απλά τη συμπαράστασή τους στους εκπαιδευτικούς, αλλά ότι ο αγώνας για την Παιδεία είναι υπόθεση πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης, είναι δικός τους αγώνας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Παιδείας.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών (ΠΟΛ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Επίσης, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου, Τροφίμων και Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού και το Συντονιστικό των Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζομένων έγινε χθες και στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου κατέθεσαν ψήφισμα για την Παιδεία 12 σωματεία από τη δύναμη του ΠΑΜΕ στο νομό. Τα σωματεία, που εκφράζουν συμπαράσταση στους απεργούς εκπαιδευτικούς και αντιδρούν στις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, είναι: Συνδικάτο Οικοδόμων, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Καπνεργατών - Καπνεργατριών Β. Ελλάδας «Πανκαπνεργατικό», Συνδικάτο Κατεργασίας Δέρματος, Ενωση Λογιστών, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, Σωματείο Χημικών Βιομηχανιών, Σωματείο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών, Σωματείο Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Βαφέων - Τυποβαφέων Β. Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων «ΗΛΙΟΦΙΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ