Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιγμα του «μικρό» στη διανομή

Η ταινία μικρού μήκους χαρακτηρίζεται σαν ένα ξεχωριστό είδος. Από άλλους σαν βήμα για να βρει ο δημιουργός τους τρόπους γραφής του. Σπάνια, στην Ελλάδα, θεωρήθηκε σαν κινηματογραφικό «είδος» που μπορεί να «σταθεί» αυτόνομα στην κινηματογραφική διανομή και, έτσι να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει υπόσταση. Το σημειώνουμε αυτό επειδή μια ταινία θεωρείται «ταινία» αν προβληθεί σε περισσότερους από έναν θεατές ταυτόχρονα, σε μια αίθουσα, αλλιώς, ουσιαστικά, δεν υπάρχει.

Από αυτή την εβδομάδα το «μικρό», το Σωματείο για τη Διάδοση της Ταινίας Μικρού Μήκους, κάνει το αυτονόητο. Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, προβάλλει ταινίες μικρού μήκους, με εισιτήριο, ξεκινώντας με διανομή ταινιών των μελών του και όχι μόνο. Στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Συγγρού, κάθε Σάββατο, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα), και στο «Φιλίπ» (πλ. Αμερικής, κάθε Δευτέρα, στις 10 μ.μ.) θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους με ενιαίο εισιτήριο.

Στις 7/10 στο «Μικρόκοσμο», θα προβληθούν οι ταινίες: «Μια θέση στον ήλιο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Ελα να σου πω» της Κατερίνας Φιλιώτου, «Τα σαλιγκάρια της Λουλούς» του Παναγιώτη Φαφούτη και «Η κούκλα» του Αλέξανδρου Κακαβά. Οι προβολές στο «Φιλίπ» θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16/10. Σύμφωνα με τη διοίκηση του σωματείου, η διανομή θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά σ' αυτούς τους δύο κινηματογράφους, ενώ συζητιέται με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να γίνει, με ανάλογο τρόπο, στους κινηματογράφους «Παύλος Ζάννας» και «Ολύμπιον», στη Θεσσαλονίκη. Ισως, έτσι να ανοίξει ένας «δρόμος» για την ταινία μικρού μήκους.


Γιάννης ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ