Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Κυνηγά τα καταναλωτικά δάνεια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κοκορομαχίες κυβέρνησης ΝΔ - ηγεσίας ΠΑΣΟΚ γύρω και από την Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), με την αξιωματική αντιπολίτευση να ...εγκαλεί τη διοίκηση της ΑΤΕ για αδιαφάνεια, σκανδαλώδεις προμήθειες σε τρίτους, ριψοκίνδυνες επενδύσεις κ.ά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, αρχικά επικαλέστηκε την «τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου», ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως η «φερεγγυότητα της ΑΤΕ είναι πολύ ικανοποιητική».

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΑΤΕ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες και ισχυρίζεται πως «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων». Περνώντας, μάλιστα, στην αντεπίθεση, ανακοίνωσε πως «προχωρά δυναμικά στο χώρο των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών».

Δε γνωρίζουμε αν μετά από αυτό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «ησύχασε». Σε κάθε περίπτωση τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα οι αγρότες - πελάτες, με την εστίαση της πολιτικής της ΑΤΕ σε καταναλωτικά δάνεια, έχουν παραπάνω λόγους να επαγρυπνούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ