Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ»
Τρομοκρατική «σύσταση» σε συνδικαλιστή

Θορυβημένη η εργοδοσία από τη δράση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

H εργοδοσία έστειλε ...«σύσταση» σε συνδικαλιστή επειδή προσπαθούσε να πείσει τους συναδέλφους του για την αναγκαιότητα του αγώνα ενάντια στην καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων τους! Το παραπάνω περιστατικό, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων βαδίζει χέρι χέρι με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, καταγράφτηκε στην εταιρεία «MELLON ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ», όπου το τελευταίο διάστημα η διεύθυνση είχε σταματήσει να πληρώνει κανονικά τις υπερωρίες, προβάλλοντας ως ...«εναλλακτική» πρόταση την προσφορά κουπονιών για αγορές σε σούπερ - μάρκετ, πολυκαταστήματα κτλ.!

Ενοχλημένη από την άμεση αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και την αγανάκτηση των εργαζομένων που υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες επιβεβαίωναν την αντεργατική τακτική, η διεύθυνση της εταιρείας έστειλε στις 21 Σεπτέμβρη «σύσταση» στον Δημήτρη Τσουκαλά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και εργαζόμενο στην εταιρεία. Με την επισήμανση ότι «η εν λόγω συμπεριφορά σας κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας υπερβαίνει τα όρια της συνδικαλιστικής δράσης που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις και παρακαλούμε να μην επαναληφθεί, επιφυλασσόμαστε δε παντός σχετικού νομίμου δικαιώματος».

«Η εταιρεία διαπίστωσε» ότι «προβαίνατε σε άσκηση συνδικαλιστικής δράσης επί τουλάχιστον μία ώρα κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας σας», αναφέρει στη «σύσταση» η εργοδοσία, η οποία, καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού, άρχισε πρόσφατα να ...ερευνά ποιοι εργαζόμενοι υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις. Ιδιαίτερη ενόχληση φαίνεται πως προκάλεσε στη διεύθυνση και το γεγονός ότι νέες αιτήσεις εγγραφής κατατέθηκαν στο σωματείο.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά, που τα δικαιώματα των υπαλλήλων της MELLON απειλούνται. Οπως σημειώνουν συνδικαλιστές, το 40% του προσωπικού απασχολείται ήδη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους «εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων» (ανάμεσα στις οποίες και η ADECCO). Ενώ, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η διεύθυνση ζητά από εργαζόμενους να δουλεύουν τέσσερις ώρες παραπάνω το Σάββατο, με «αντάλλαγμα» ένα ρεπό σε εργάσιμη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ