Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοίτα ποιοι μιλάνε...

Δυο ανακοινώσεις εξέδωσε χτες το ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα του Ασφαλιστικού. Στην πρώτη, κατηγορεί τη ΝΔ για «υποκριτική διγλωσσία». Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της στις 28/9/2006, τώρα ετοιμάζεται να εφαρμόσει πλήρως την κοινοτική οδηγία για την εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Στη δεύτερη, ο... αέρας αλλάζει! Αναφέρει επί λέξει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ξανά εκτεθειμένη απέναντι στην ΕΕ, καθώς παλινδρομεί επί δυόμισι χρόνια μεταξύ όσων λέει και δεν κάνει αλλά και όσων κάνει και δε λέει». Καταγγέλλει δηλαδή την κυβέρνηση για το ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχει πάρει δεν είναι αρκετά ώστε να μην εκτίθεται απέναντι στην ΕΕ! Σύγχυση; Καθόλου. Απλά ΠΑΣΟΚιές. Και συνάμα ακούσια επιβεβαίωση της συνενοχής. Ο ένας (ΝΔ) κόβει, ο άλλος (ΠΑΣΟΚ) ράβει και οι δυο στο πατρόν της αντιλαϊκής ΕΕ.

***

Οσο για το ΣΥΝ, στη δική του σχετική ανακοίνωση, επαναφέρει τον νομικίστικο ισχυρισμό ότι «τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και ότι η μεθόδευση της συγκεκριμένης αντιασφαλιστικής ανατροπής εντάσσεται σε «μια προσπάθεια λαθροχειρίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην οποία συμμετέχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αξιοποιώντας άλλες οδηγίες που έχουν σχέση με τις επαγγελματικές αμοιβές για να βάλουν χέρι στο θέμα των κοινωνικών ασφαλίσεων». Με άλλα λόγια, η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ είναι απλά ζήτημα νομικής παρερμηνείας των αποφάσεών της...

***

Από την πλευρά της, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «ξεσπαθώνει» σε ανακοίνωσή της ενάντια στην «απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης», καθώς «εδώ και αρκετό καιρό μεθοδεύονται αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, που θα μετατρέψουν τη σύνταξη, σε προνοιακό επίδομα υπερηλίκων»! Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία καμώνεται πως τώρα ανακάλυψε τον αντιδραστικό και αντεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ. Προσπαθεί να πείσει ότι τώρα (!) ξεκίνησαν οι «αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις». Τι κρύβει; Οτι η «ανταγωνιστικότητα» είναι το ευαγγέλιο της ΕΕ, για το οποίο κόπτεται η ΓΣΕΕ με κάθε αφορμή, σε κάθε κοινωνικοεταιρική συνάθροιση. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν σαν μεγαλύτερο επίτευγμά τους το ότι υποβοήθησαν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ!

***

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ψήφισαν το Μάαστριχτ, στηρίζουν ο καθένας από το πόστο του τον ευρωμονόδρομο που οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σε βάθεμα της εκμετάλλευσης με στόχο τα μεγαλύτερα κέρδη του κεφαλαίου. Και όταν τα πράγματα «ζορίσουν», προσπαθούν να ελιχθούν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Γι' αυτό και πρέπει να πάρουν απάντηση. Στους δρόμους και στην κάλπη. Και οι εκλογές της Κυριακής είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον καθένα!


Περ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στρατηγική επιλογή οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση (2009-11-29 00:00:00.0)
Απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ (2009-04-02 00:00:00.0)
Εκ βάθρων ανατροπή στην ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων (2009-03-29 00:00:00.0)
Καμιά παραχώρηση στο όνομα της ΕΕ (2009-02-27 00:00:00.0)
Για λόγους ...«ισότητας»! (2007-06-29 00:00:00.0)
Νέα μέτρα αφαίρεσης δικαιωμάτων προωθεί η κυβέρνηση (2006-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ