Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ξεκίνησε χτες η δίκη για τη δολοφονία του Βραζιλιάνου Ζαν Τσαρλς ντε Μενέσες που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ επτά φορές στο κεφάλι, επειδή αστυνομικοί με πολιτικά θεώρησαν ότι ήταν «ύποπτος τρομοκράτης». Η Σκότλαντ Γιαρντ κατηγορείται για παραβίαση των Κανονισμών Ασφάλειας και Υγείας.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Κατ' αρχήν συμφωνία για την άρση αδιεξόδου στο Ολστερ κατά τις τριμερείς διαπραγματεύσεις, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Βορείου Ιρλανδίας, της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Βάσει της συμφωνίας, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) και το Σιν Φέιν αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συγκυβερνήσουν. Για να καταλήξουν σε συμφωνία έχουν περιθώριο έως τα τέλη Νοέμβρη με τελική ημερομηνία σχηματισμού κυβέρνησης την 26η Μάρτη 2007.

ΠΡΑΓΑ.-- Πάνω από τα τρία πέμπτα των Τσέχων, δηλαδή το 62%, αντιτάσσονται στα σχέδια εγκατάστασης αμερικανικών βάσεων για τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» στη χώρα τους και ζητούν δημοψήφισμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ερευνας της Κοινής Γνώμης (CVVM).

ΠΡΑΓΑ.-- Νέο γύρο διαβουλεύσεων με τα πέντε κόμματα του Κοινοβουλίου ξεκίνησε χτες ο Τσέχος Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους, για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, δύο μέρες μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ, αφού δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Τουλάχιστον 1.044 νεκρούς ήταν το κόστος των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ στην Τζάφνα της Σρι Λάνκα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ανέφεραν χτες πηγές του υπουργείου Αμυνας. Εξ αυτών, 515 ήταν στρατιώτες. Κατά τα άλλα, αναμένονται «ειρηνευτικές συνομιλίες».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Καταστροφικός ο συνδυασμός των φετινών πυρκαγιών και ξηρασίας στην Αυστραλία για την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τους άλλους τομείς της οικονομίας αποφάνθηκε χτες ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ