Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα αιτήματα των μαθητών

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με τα αιτήματά του, απορρίπτει τα όσα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται. Το πλαίσιο αιτημάτων του έχει ως εξής:

Λέμε ΟΧΙ σε όσα φέρνει το πόρισμα
  • Στις πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις από τη Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και στη βάση του 10 γιατί θέλουν να μας πετάξουν έξω από τα σχολεία και τα AEI-ΤΕΙ.
  • Στο διαχωρισμό σε σχολεία ελίτ και σε σχολεία ερείπια που θα φτιάξει η αποκέντρωση και η αξιολόγηση.
  • Λέμε ΟΧΙ στα σχολεία που θα λειτουργούν ως επιχείρηση. Θα βγαίνουν στη ζητιανιά για λεφτά, οι γονείς μας θα πληρώνουν, οι εκπαιδευτικοί θα είναι managers και η «Coca-cola» και τα «MacDonalds» θα μας «μαθαίνουν γράμματα».
  • Στο φάκελο που θέλει να μας κατατάξει σε ανυπάκουους και υποτακτικούς, για να μας ελέγχουν και να μας κατευθύνουν, για να ξέρουν οι εργοδότες αύριο με ποιον έχουν να κάνουν.
Λέμε ΟΧΙ στους νόμους
  • Στο νόμο για τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν παίρνουμε τα γράμματα και πρέπει να πάμε πρόωρα στην κατάρτιση. Γι' αυτό διατηρούν και φτιάχνουν σχολεία πολλών τύπων.
  • Στο νόμο που κάνει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Ζητάμε να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει τη Δωρεάν Παιδεία.
  • Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, χωρίς φροντιστήρια.

Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες σε καθηγητές, κτίρια, εργαστήρια, βιβλία! Κανένας ιδιώτης και επιχείρηση στην εκπαίδευση. Ούτε ευρώ από την τσέπη μας για αναλώσιμα, βιβλία, κτίρια και φροντιστήρια.

Ενα σχολείο κοινό για όλους τους μαθητές μέχρι τα 18.

Σχολείο που να μας μορφώνει και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να μην είναι προθάλαμος για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Κατάργηση των κατευθύνσεων και των πανελλαδικών εξετάσεων στη Γ΄ Λυκείου. Σχολείο με κοινά προγράμματα για να μαθαίνουμε όλοι τα βασικά, αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων. Δε θέλουμε να μαθαίνουμε ψέματα και ανακρίβειες. Απόσυρση των νέων βιβλίων.

Δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο, για όσα επαγγέλματα δε χρειάζονται πανεπιστημιακή μόρφωση. Ολη η επαγγελματική εκπαίδευση να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας.

Δωρεάν σπουδές για τους φοιτητές.

Κανένας με το φόβο της ανεργίας - μόνιμη και σταθερή δουλιά για τους γονείς μας και για το δικό μας μέλλον. Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ