Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να αρθεί η πολιτική επιστράτευση

Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της χωματερής Ανω Λιοσίων θα ζητήσει με επιστολή της προς την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου η διοίκηση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε μετά από χτεσινή κοινή σύσκεψη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ). Η πολιτική επιστράτευση εκφράστηκε με τη σύλληψη του εργαζόμενου Ηλ. Αλμπάνη, ο οποίος μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος, αλλά εκκρεμεί σε βάρος του η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Στην κοινή σύσκεψη των διοικήσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ) και του σωματείου των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργου Μαστοράκου, συζητήθηκε το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης και των επιπτώσεών της στην εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου. Μετά τη συνάντηση η διοίκηση της ΤΕΔΚΝΑ πήρε κατά πλειοψηφία την απόφαση καταδίκης της επιστράτευσης. Στην απόφαση διαφώνησε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Λανδράκης.

Σημειώνεται ότι στο έκτακτο συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ που είχε προηγηθεί της σύσκεψης, την περασμένη Κυριακή, δεν ψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής συμβούλου Νίκαιας Βέρας Νικολαΐδου και του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κατημερτζή, για την καταδίκη της πολιτικής επιστράτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιάννης Στρατηγός, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη χωματερή δεν είναι λειτουργικό. «Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα μήνυμα βίας και αυταρχισμού το οποίο βεβαίως πρέπει να αρθεί. Σε αυτή τη λογική πρέπει να αρθεί χωρίς όρους η πολιτική επιστράτευση και μετά να συζητηθούν τα όποια λειτουργικά προβλήματα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η Β. Νικολαΐδου τόνισε για άλλη μια φορά την αντιδημοκρατικότητα και τον αυταρχισμό του μέτρου της κυβέρνησης, ενώ επισήμανε: «Μετά την απόφαση αυτή της ΤΕΔΚΝΑ και των υπόλοιπων φορέων, η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αίροντας πρώτα απ' όλα την επιστράτευση. Επίσης, πρέπει να χωροθετηθούν οι χωματερές με βάση τις μελέτες και τον προγραμματισμό του ΕΣΔΚΝΑ για να σταματήσει η βιομηχανία κατηγοριών προς τους δημάρχους, ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών από τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ».

Η τρίωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί κανονικά - εκτός και αν υπάρξει άρση της επιστράτευσης. Από τη στάση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των περιοχών που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ