Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.- Τα 2/3 των φτωχότερων λαών του κόσμου βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού επισημαίνει νεότερη έκθεση του ΟΗΕ, που υπογραμμίζει ότι στην περιοχή βρίσκεται τριπλάσιος αριθμός υποσιτισμένων παιδιών και ενηλίκων που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα.

ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.- Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε το Σάββατο από έκρηξη νάρκης στην Τζούκουρτζα της Ανατολίας. Οι αρχές, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, απέδωσαν την τοποθέτησή της σε Κούρδους αυτονομιστές. Στο μεταξύ, στην Τουρκία αναμένεται σήμερα για συζητήσεις όσον αφορά το Κουρδικό ο «πρωθυπουργός» του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι.

ΤΑΪΠΕΪ.- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ανησυχεί» για την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εκ μέρους της Ταϊβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «United Daily News». Οι πύραυλοι, με δραστικό βεληνεκές 600-1.000 χλμ., μπορούν να πλήξουν τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Η Ταϊβάν σχεδιάζει να αποκτήσει νέους, με τη δυνατότητα να πλήξουν το Πεκίνο.

ΡΑΪΠΟΥΡ.- Νέο βιομηχανικό ατύχημα σημειώθηκε χτες κοντά στο σημείο όπου, το 1984, σημειώθηκε η «Χιροσίμα της χημικής βιομηχανίας»: Η διαρροή φονικών χημικών από το εργοστάσιο της Union Carbide στο Μποπάλ. Οπως μετέδωσε το «Ρόιτερς», πάνω από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μετά τη διαρροή αερίου από εργοστάσιο. Δεν είναι γνωστό από ποιο εργοστάσιο διέρρευσε το αέριο και ποια η σύνθεσή του.

ΜΟΣΧΑ.- Δολοφονημένος βρέθηκε χτες στο διαμέρισμά του στη Μόσχα ο οικονομικός υπεύθυνος του πρακτορείου ειδήσεων «Ιτάρ-Τας», Ανατόλι Βορονίν, ο οποίος πέθανε από πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Η υπουργός Πολιτισμού Σεσίλια Στέγκε Σίλο είναι η δεύτερη υπουργός που παραιτείται μέσα σε τρεις ημέρες στη Σουηδία επειδή δεν είχε πληρώσει τα τηλεοπτικά τέλη της για 16 χρόνια και δεν είχε δηλώσει στην εφορία τις τροφούς των παιδιών της. Η παραίτησή της έρχεται μετά την παραίτηση της υπουργού Εμπορίου Μαρία Μπορέλιους το περασμένο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ