Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Να αποσυρθεί η απόφαση

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα (Σεφέρη 6 Π. Ψυχικό) σήμερα στις 9 π.μ., η πρώτη απάντηση των νέων κομμουνιστών

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την απόφαση απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (KSM), και σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της σημειώνει: «Αυτή η απαγόρευση δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Οι ανοιχτές απειλές προς την KSM και βέβαια προς το ΚΚ Τσεχίας τους προηγούμενους μήνες εντάθηκαν και εντάχθηκαν κι αυτές στο γενικό σχέδιο του ιμπεριαλισμού να εντείνει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, να διαστρεβλώσει με ψέματα την Ιστορία, να στήσει στο σκαμνί τους κομμουνιστές με μνημόνια, απαγορεύσεις και μαχητικό αντικομμουνισμό. Ιδιαίτερη προσπάθεια επιδεικνύουν οι ιμπεριαλιστές στην Ανατολική Ευρώπη, με στόχο να σβήσουν τη μνήμη από τους λαούς και να πνίξουν κάθε δυνατότητα η νεολαία να γνωρίσει το πώς οι ίδιοι οι λαοί μπορούν να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους. Γνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές έχουν τη διέξοδο, γι' αυτό και οι ιμπεριαλιστές βάζουν αυτούς πρώτους στο στόχαστρό τους, στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσής τους απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απαγόρευση της KSM γίνεται από κυβέρνηση κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπορεί τώρα καθένας και με αποδείξεις να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνουν οι διακηρύξεις της ΕΕ για την "Ευρώπη της ελευθερίας και της δημοκρατίας"».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλους τους φορείς της νεολαίας και τον ελληνικό λαό να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης της Τσεχίας, να εκφράσουν πολύμορφα την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους νέους κομμουνιστές της Τσεχίας, στην προσπάθεια η απόφαση αυτή να αποσυρθεί αμέσως. Δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών, είναι πρώτης σημασίας ζήτημα του ίδιου του λαϊκού κινήματος. Το δίκιο της λαϊκής πάλης, η αλήθεια των κομμουνιστών δε δικάζεται, ούτε απαγορεύεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ