Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΤΕ: Την ολοκλήρωση του προγράμματος «εθελούσιας εξόδου» ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του ΟΤΕ. Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει πριν ένα περίπου χρόνο και αποτελεί μέρος της κατάπτυστης σύμβασης που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ. Το προσωπικό συρρικνώθηκε κατά 31% με άμεση συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ «αποχώρησαν» 4.759 άτομα και αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει 10.590. Ενώ εκκρεμεί η «αποχώρηση» ακόμα 666 εργαζομένων.

ΦΑΡΜΑΚΑ: Ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της χώρας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, την ώρα που είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες πιέζουν για αυξήσεις στις τιμές. Η υπόθεση αναδεικνύει τις συνέπειες από την έλλειψη δημόσιου δωρεάν πανελλαδικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αλλά και το πόσο επικίνδυνη είναι για τους εργαζόμενους η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναφέρει πάντως ότι μέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα έχει εφοδιαστεί η αγορά με 1.650.000 εμβόλια. Και συστήνει ο αντιγριπικός εμβολιασμός να γίνει από αυτή την περίοδο έως τον ερχόμενο μήνα στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και τα παιδιά.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την άμεση καταβολή επιδόματος θέρμανσης απαιτεί από την κυβέρνηση η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, με ανοιχτή επιστολή που απευθύνει και στον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ