Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΡΙΟ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργάτες στο εργοστάσιο κατασκευής αντλιών «KSB ΒΙΟΣΕΝ» στον Αγιο Βασίλειο, στο Ρίο, μετά την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Παντελή Τσουκαλά, ο οποίος εργάζεται 20 και πλέον χρόνια στην επιχείρηση. Κεντρικό αίτημα των εργατών και του Συνδικάτου Μετάλλου αποτελεί η άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, ο οποίος απολύθηκε με το πρόσχημα της μείωσης του προσωπικού. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της πόλης.

«ΣΟΚΟΤΑΜΠ»: Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι καπνεργάτες της «SOCOTAB» στο Κιλκίς μετά τη δέσμευση της επιχείρησης πως τελικά θα εξασφαλίσει δουλιά ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τουλάχιστον 100 ένσημα, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Η επιχείρηση που προχτές ανακοίνωσε πως θα διώξει 350 καπνεργάτες αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει κάτω από την πίεση της άμεσης αγωνιστικής κινητοποίησης των καπνεργατών.

ΟΑΣΘ: Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις από τις εκλογές στο ενιαίο Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Στις προηγούμενες εκλογές η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) συμμετείχε στις εκλογές της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων ΟΑΣΘ όπου σε 1.600 ψηφίσαντες πήρε 187 ψήφους (2 μέλη στο ΔΣ, 3 αντιπρόσωποι για ΕΚΘ). Στα άλλα τρία σωματεία (Τεχνικών, Οδηγών και Κίνησης), η ΔΑΣ δεν εκπροσωπούνταν. Στις εκλογές των ενοποιημένων πλέον 4 Σωματείων, στις οποίες ψήφισαν 2.050 εργαζόμενοι, η ΔΑΣ πήρε 287 ψήφους (2 μέλη στο ΔΣ, 4 αντιπρόσωποι για ΕΚΘ). Ενα μεγάλο κομμάτι στελεχών της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ «Ενότητα Εργαζομένων» (12 έδρες στο ΔΣ). Το υπόλοιπο κομμάτι της ΔΑΚΕ κατέβασε δικό του ψηφοδέλτιο (3 έδρες στο ΔΣ).

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η δημοτική παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» έξω από το Δημαρχείο Αγ. Βαρβάρας ενάντια στην ενέργεια του δημάρχου Λ. Μίχου - εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - να επιτεθεί σε εργαζόμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του εργαζόμενου, Στ. Ζωάνου. Την επόμενη Τρίτη το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η «Δημοτική Συνεργασία» καλούν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ