Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Διεθνές κίνημα για να αρθεί η απαγόρευσή της

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΚΝΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών

Εντείνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, που στις 12 Οκτώβρη, με απόφαση της τσέχικης κυβέρνησης, απαγορεύτηκε η δράση της. Συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://4ksm.kke.gr.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), με απόφασή της, ξεκίνησε χτες 23 Οκτώβρη καμπάνια για την ΚΕΝ που θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοέμβρη και περιλαμβάνει μια σειρά ενέργειες, όπως, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών, έκδοση αφίσας, αλλά και κάρτας για οικονομική εξόρμηση.

Παράλληλα, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της καταδικάζει την απόφαση της τσέχικης κυβέρνησης κατά της ΚΕΝ και καταγγέλλει το αιτιολογικό της ότι «αυτή η νεολαία τάσσεται υπέρ της κοινωνικής ιδιοκτησίας και στο πρόγραμμά της εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία». Χαρακτηρίζει μάλιστα «ως φασιστικής έμπνευσης την απόφαση, που το συνδικαλιστικό μας κίνημα και όλος ο λαός μας που έχει πικρή πείρα από ανάλογες αποφάσεις της χούντας, την καταδικάζει απερίφραστα και απαιτεί να καταργηθεί αμέσως αυτή η απαγόρευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ