Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Ξανά στο εδώλιο η πρωτοπόρα ταξική δράση

Την ερχόμενη Πέμπτη δικάζεται ο Δημήτρης Αγκαβανάκης για το αντιπολεμικό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη

Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Νοέμβρη σέρνεται για μια ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου η πρωτοπόρα ταξική συνδικαλιστική δράση, με στόχο την ποινικοποίησή της και την τρομοκράτηση συνολικά του εργατικού κινήματος. Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έχει κληθεί στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με την κατηγορία ότι συμμετείχε στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από τις ταξικές δυνάμεις, στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στο Ιράκ. Μια δίωξη που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ, με στόχο και την καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού.

Η δίωξη έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων του μαζικού κινήματος, μεταξύ αυτών και της ΑΔΕΔΥ. Σε ομόφωνη απόφαση στις 19 Οκτώβρη το Γενικό Συμβούλιό της χαρακτηρίζει «πρόκληση να διώκεται δικαστικά το μέλος μας Δημήτρης Αγκαβανάκης επειδή μαζί και με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, έκανε το καθήκον του αναρτώντας στην Ακρόπολη αντιπολεμικά πανό ενάντια στον πόλεμο των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, ένα βρόμικο πόλεμο που συνεχίζει να μετρά καθημερινά εκατόμβες αθώων θυμάτων. Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης με την πράξη του αυτή τίμησε το συνδικαλιστικό μας κίνημα και δυναμώνει την απαίτησή μας να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν τον πόλεμο και να αποχωρήσουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από αυτήν τη χώρα».

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Αγκαβανάκη και «να εκφράσουν όλες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία - μέλη μας την έμπρακτη συμπαράστασή τους με ανακοινώσεις αλλά και να παραβρεθούν τα συνδικαλιστικά στελέχη στα δικαστήρια στις 2/11/2006 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ