Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Φωτ.

Η ΑΝΝΙΚΑ ΤΣΑΠΑΛΑ από την Καλογρέζα, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, σε όλες τις εκλογές έδινε τη δική της μάχη και στήριζε τους υποψήφιους που υποστήριζε το ΚΚΕ. Σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές, μας έλειπε από τη Νέα Ιωνία.

Στη μνήμη, λοιπόν, της νονάς μας Αννίκας, προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαίρη και Αλέκος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΪΟΥ ΒΑΪΤΣΗ, πολιτικού μηχανικού, ο οποίος «έφυγε» τόσο γρήγορα από την οικογένειά του και ιδιαίτερα από το μικρό του αγγελούδι, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Οι παντοτινοί φίλοι του Γιάννης - Αντωνία Αποστολάτου, Κώστας Κουλούρης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΥΚΑΡΑ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΤΡΟΚΟΗ, οι σύντροφοι Μπάμπης Σινανίδης και Τάσος, αντιστασιακοί, προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ για ενίσχυση των αγώνων του, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΝΤΙΝΟΥ Γ. ΚΕΡΧΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ από τις Καστανιές Εβρου, ο αδελφός του Γιώργος πρόσφερε 500 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

* **

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγος, πατέρας και παππούς μας ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΕΣ, αγωνιστής της αθάνατης Εθνικής Αντίστασης από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και σε συνέχεια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Για τους αγώνες του αυτούς, το μισαλλόδοξο κράτος και οι Αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές υπέβαλαν τον Νίκο Ντρε σε ατελείωτους διωγμούς, φυλακές και εξορίες, όπως χιλιάδες άλλους αγωνιστές.

Γεράσιμος Χιλίαρχος
Γεράσιμος Χιλίαρχος
Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Γεωργία

Τα παιδιά του Τούλα και Λευτέρης

Τα εγγόνια του Νίκος, Στάθης, Γεωργία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ακριβού συντρόφου μου και αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, στη μέρα της γιορτής του, 30 ευρώ. Και συνεχίζουμε.

Ιουλία Ζήκα

* * *

Φωτ.

Χρόνια πολλά ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ από το Αφροδιτάκι, τη μαμά και τους μοναδικούς συντρόφους σου της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ. Χρόνια πολλά από όσους αγάπησαν τη λεβεντιά και την ευγένεια της ψυχής σου.

Μας λείπεις και πονάμε περισσότερο με τον χρόνο που περνά. Είσαι όπου γυρνά η ματιά στους δρόμους των αγώνων.

Στην ιερή μνήμη σου προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Συνεχίζω...

Αφροδίτη

* * *

Εντελώς αναπάντεχα «χάσαμε» την ΑΡΓΥΡΩ Βέλλιου - ΓΚΑΜΙΝΗ, έναν καλοσυνάτο και χαμογελαστό άνθρωπο.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Ιουλία Ζήκα

* * *

Φωτ.

Στις 18 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 18 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1920 στο Μόδι Λοκρίδας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Αμφίκλειας το 1938. Ως μαθητής Γυμνασίου οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Για την αντιστασιακή δράση του, το 1946, πιάστηκε και βασανίστηκε. Διώχτηκε κατά καιρούς πολλές φορές και το 1968 επί χούντας απολύθηκε από τον ΟΣΕ, έπειτα από 25ετή υπηρεσία.

Κώστας Ταρναράς
Κώστας Ταρναράς
Ιδιαίτερα πολιτικά ενήμερος άνθρωπος, ο οποίος ποτέ δεν ξέχασε τα δεινά του φασισμού από τα οποία υπέφερε η ανθρωπότητα και ειδικά κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός και αφοσιωμένος στα ιδανικά του ΚΚΕ, ακούραστος μαχητής, αταλάντευτος σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα του Κόμματος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Η σύζυγος, τα παιδιά και οι εγγονοί του

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημητρίου ΦΛΩΡΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Σεπτέμβρη 2006, στα 87 χρόνια του, στην Ιτέα Φωκίδας. Εζησε έως το τέλος της ζωής του με συνέπεια στα ιδεολογικά «πιστεύω» του για τα οποία και αγωνίστηκε.

Στην Κατοχή, από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές στην περιοχή της Φωκίδας. Κυνηγήθηκε για την αντιστασιακή δράση του. Επειτα από 50 χρόνια, η πολιτεία αναγνώρισε την αντιστασιακή δράση του.

Στη μνήμη του, η κόρη του Ελένη Φλώρου και ο εγγονός του Νίκος Γαζής προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν ήδη τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» ξαφνικά η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΣΙΔΟΥ. Αετόπουλο στον Εμφύλιο, μεγάλωσε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και έως το θάνατό της πίστευε στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Ντίνος Κερχουλάς
Ντίνος Κερχουλάς
Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Εβρου.

Ο σύζυγος Παράσχος

Τα παιδιά Ελένη και Θύμιος

Η εγγονή Ευαγγελία

* * *

Φωτ.

Στις 25 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΦΩΤΕΙΝΗ Φωτονιάτα - ΠΟΥΡΝΑΡΑ, οδοντίατρος, οπαδός του ΚΚΕ, έως το θάνατό της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Αρτας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο σύζυγος Μάρκος Πουρναράς

Η κόρη της Εφη Πουρναρά

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της λευτεριάς ΚΩΣΤΑ ΤΑΡΝΑΡΑ και ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑΛΙΑ από τη Γαβαλού Μακρυνείας, η Καίτη Μπλίκα πρόσφερε 50 ευρώ στο Παράρτημα Μακρυνείας της ΠΕΑΕΑ,120 ευρώ στην ΚΟΒ Γαβαλούς και 130 ευρώ στη ΔΑΣ Μακρυνείας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος αδελφός μας ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Οικογένεια Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου

* * *

φωτ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΤΥΧΙΑΣ Φυτσιλή - ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, η οικογένεια του αδελφού της Βασίλη Φυτσιλή προσφέρει στη μνήμη της 100 ευρώ στην εφημερίδα της, τον «Ριζοσπάστη».

Δημήτρης Ζήκας
Δημήτρης Ζήκας
* * *

φωτ.

Παρά το πέρασμα των χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, η μνήμη του παραμένει άσβεστη. Κάθε μέρα και ώρα περνώ με την ανάμνησή του. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί ο πολύτιμος για μένα αυτός θησαυρός. Δεν ξεχνιέται η ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα».

Γιούλα Μαυραγάνη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του.

Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο ανιψιός του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΜΗ ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΥ και αγαπημένου πατέρα και παππού μας, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Μάη 2006 και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας.

Τα παιδιά του Ελένη Καλιαμπάκου και Γ. Τόλης

Η εγγονή του Μαρία

* * *

φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Κάκρο της Ρωσίας το 1918 και ζούσε στο Γερακαριό Κιλκίς. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του 40-41, στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε τέσσερες φορές.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη συμμετείχε στην ομάδα άρσεως βαρών και είχε σημαντικές επιδόσεις.

Πέθανε στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτέμβρη 2006 και κηδεύτηκε, στο χωριό του, μέσα σε γενική συγκίνηση.

Λευτέρης Παπάρης
Λευτέρης Παπάρης
Στη μνήμη του, ο ανιψιός του Τάκης Σαχινίδης πρόσφερε 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Οκτώβρη, μέλος του ΚΚΕ, στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Θεσσαλονίκης, 10 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Αννα Μωσαΐδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ και για τη γιορτή του, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω.

Βούλα Χιλίαρχου

* * *

Ο αντιστασιακός Γιώργος Αραπάκης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής, στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ και των αδελφών του ΣΤΑΥΡΟΥ και ΣΩΤΗΡΗ ΑΡΑΠΑΚΗ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τον Μάρτη 2006.


Δημήτρης Μαυραγάνης
Δημήτρης Μαυραγάνης

Παντελής Μωσαϊδης
Παντελής Μωσαϊδης

Νίκος Γαζής
Νίκος Γαζής

Δημήτρης Στογιάννης
Δημήτρης Στογιάννης

Αννίκα Τσαπάλα
Αννίκα Τσαπάλα

Φωτεινή Πουρναρά
Φωτεινή Πουρναρά

Μπάμπης Γιαλιάς
Μπάμπης Γιαλιάς
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΣΩΝ (2014-05-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-11-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-01-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ