Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Με τα συνθήματα του Συντονιστικού στις παρελάσεις

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, η συναυλία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από το Δημαρχείο Αθήνας)

Παραμένουν σε κατάληψη πάνω από 1.015 σχολεία της χώρας. Οι μαθητές συνεχίζουν να διαδηλώνουν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Και το επόμενο βήμα, είναι βήμα τιμής στους ηρωικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Ξεστομίζουν το δικό τους «ΟΧΙ», σε εκείνους που συστηματικά διαστρεβλώνουν τους λαϊκούς αγώνες ή τους αποσιωπούν στα σχολικά βιβλία.

Ετσι, αύριο, οι μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης, λένε «Οχι» στο σχολείο που τους ετοιμάζουν και θα διαδηλώσουν παρελαύνοντας με αυτοκόλλητα και συνθήματα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Ενώ, επίσης, αύριο, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μαθητική συναυλία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), με τη συμμετοχή πολλών ερασιτεχνικών μαθητικών συγκροτημάτων.

Και όσο κι αν τους απειλούν, κι αν προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν, προκειμένου να κάνουν ένα βήμα πίσω, εκείνοι συνεχίζουν με πείσμα, με διάφορες μορφές πάλης. Με καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα, κλεισίματα δρόμων, συναυλίες. Και ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή, 3 Νοέμβρη, «για να βουλιάξουμε τους δρόμους και την πολιτική τους». Και το Σάββατο 4 Νοέμβρη μαζεύονται ξανά για το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, όπου θα αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ