Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ
Βάζει πλάτη να περάσει η ιδιωτικοποίηση

Με ...ενισχυμένο ρόλο ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Βασική της αποστολή, να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην αποκλιμάκωση των αγώνων για την Παιδεία και να βάλει πλάτη, ώστε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των σπουδών να πέσουν στα μαλακά, σε ένα μαξιλαράκι απάθειας και υποταγής που προσπαθεί να στρώσει η ΔΑΠ - συνεχώς και ανεξάρτητα από τη χρονική συγκυρία - στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Και επειδή ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα», η ΔΑΠ μεταχειρίζεται πολύμορφες μεθόδους... απεργοσπασίας. Ετσι, στελέχη της γίνονται «Ρουσόπουλοι» στη θέση του Ρουσόπουλου, παπαγαλίζουν τα περί «υποκινητών» και «μειοψηφιών», κινδυνολογούν για χαμένες εξεταστικές, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι παρεμποδίζονται στην απρόσκοπτη συμμετοχή τους στη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας... Στελέχη της ΔΑΠ μεταμορφώνονται σε «αγανακτισμένους» φοιτητές, περιφέρουν στις σχολές «πληρωμένους τραμπούκους» (Γεωπονική, Πάντειος, Νομική), προσπαθούν να τρομοκρατήσουν φοιτητές...

Δεν είναι, βέβαια, πρωτοφανείς οι πρακτικές αυτές, τόσο της ΔΑΠ όσο και της ΠΑΣΠ, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύπτουν όμως σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την καούρα που έχει το κεφάλαιο ΤΩΡΑ να προχωρήσει ανενόχλητη η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Αναδεικνύουν ότι όλα τα σφυριά της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συμπαιγνία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πάνε να χτυπήσουν το αγωνιστικό φρόνημα που αναπτύσσει η νεολαία, να κάμψουν το ανάστημα που ορθώνουν φοιτητές και σπουδαστές, κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, απονομιμοποιώντας τη βιομηχανία συναλλαγών και εξαγοράς συνειδήσεων που ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν στήσει στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Και κυρίως αναδεικνύουν την ανάγκη οι ίδιοι οι φοιτητές και σπουδαστές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, να δυναμώσουν τις αποφάσεις των συλλόγων τους, να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε προσπάθεια «πυρόσβεσης» του αγώνα τους, από όπου και αν αυτή προέρχεται.


Ε.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ