Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
«Μπουκώνει» τους εργοδότες στο όνομα της ανεργίας

Συζητήθηκε χτες στην Επιτροπή της Βουλής η πρόταση νόμου για τις «φθίνουσες περιοχές»

Στην προώθηση της ταξικής συνεργασίας και της «κοινωνικής συναίνεσης», προκειμένου να χορηγούνται στην ουσία επιδόματα φτώχειας σε περιοχές που οι βιομηχανικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη, αποσκοπεί σχετική πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η πρόταση, ενδεικτική της ταυτόσημης με τη ΝΔ πολιτικής που προωθεί το ΠΑΣΟΚ και στο ζήτημα της ανεργίας, έχει ως στόχο, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «τη συναίνεση, τη συμμετοχή και τη συνευθύνη των κοινωνικών δυνάμεων στο σχεδιασμό του προγράμματος ανασυγκρότησης». Προβλέπει ειδικά προγράμματα «ενίσχυσης της απασχόλησης» για τους ανέργους περιοχών που αντιμετωπίζουν «βιομηχανική κρίση» και για όσους είναι πάνω από 50 χρόνων να απασχολούνται σε φορείς του ευρύτερου τομέα, καθώς και σε εθελοντικές και μη κυβερνητικές εργασίες!

Η πρόταση νόμου κατά το Σύνταγμα δεν μπήκε σε ψηφοφορία, επειδή συνεπάγεται επιβάρυνση των δημόσιων εσόδων. Στη σχετική συζήτηση, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Α. Τζέκης, δήλωσε την αντίθεσή του με την πρόταση, η οποία κάθε άλλο παρά επί της ουσίας ανακουφίζει τους άνεργους προβληματικών περιοχών. Τόνισε ότι η πρόταση νόμου θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο και τη μεταφορά επιχειρήσεων και στη διόγκωση της ανεργίας. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ πρόσφατα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση νόμου για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την οποία όμως απέρριψαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση νόμου, είπε, επιδιώκει να δώσει μεγαλύτερα προνόμια στους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους, για να κάνουν δήθεν επενδύσεις και η όποια οικονομική βοήθεια είναι στην ουσία επιδόματα φτώχειας για τους ανέργους, ενώ προωθούνται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η μερική απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ