Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Αλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», σκοτώθηκαν κοντά στην Κχαν Γιούνις, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, και δύο τραυματίστηκαν. Ολα αυτά, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξάγονται από τα τέλη Ιούνη, εντός της Λωρίδας της Γάζας, μετά τη σύλληψη του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, από ισραηλινή οβίδα, στην Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκε 1 Παλαιστίνιος, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν απελευθερώθηκε ο Ισπανός υπάλληλος οργάνωσης αρωγής που είχε απαχθεί νωρίτερα. Ο πρωθυπουργός Χανίγια είχε καταδικάσει αυτές τις πράξεις ως «εξαιρετικά βλαβερές» για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Νέες ισραηλινές προκλήσεις

Χαμηλές πτήσεις πάνω από τα νότια προάστια της Βηρυτού πραγματοποίησαν ισραηλινά μαχητικά, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ο Χαβιέ Σολάνα και Ισπανία, Γαλλία, κάλεσαν το Τελ Αβίβ να τερματίσει «τις παραβιάσεις του λιβανικού εναέριου χώρου», γιατί «καταπατούν την απόφαση 1701», με την οποία έληξε η ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο, και «δίνουν αφορμή και σε άλλες δυνάμεις (προφανώς τη Συρία ή τη "Χεζμπολάχ") να καταπατήσουν την απόφαση».

Το Ισραήλ απάντησε ότι επρόκειτο «για πτήσεις ρουτίνας για τη συλλογή πληροφοριών». Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών προτίμησε να «βάλλει» αποκλειστικά κατά «εκείνων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το Λίβανο», αναφερόμενη στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ