Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΣΟΥΝ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ: «Παιδική παραβατικότητα και "κοινωνικός ρατσισμός" έγιναν το πρόσχημα για ενημερωτικά σόου τρομολαγνείας και ηδονοβλεψίας. Με θολές σκηνές από βίντεο, που δεν αναιρούν το ανατριχιαστικό του μήνυμα, ξεκινάει ο Antenna το δελτίο του. "Σκληρό πορνό" που γυρίστηκε, λέει ο Νίκος Ευαγγελάτος, σε σχολείο. Η περίπτωση βιασμού της 16χρονης άνοιξε ένα νέο πεδίο για αποδοτικό, άγριο κυνήγι τηλεθέασης. Μόνο που οι πτυχές του προβλήματος είναι πολύπλοκες και κρύβονται κάτω από το εντυπωσιακό θέμα και τις ηδονοβλεπτικές υποσχέσεις τους» (η Πόπη Διαμαντάκου στα «ΝΕΑ»).

ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ: «Το στοιχείο που δε σχολιάστηκε και φωτίστηκε λιγότερο ήταν ότι το θλιβερό συμβάν συνέβη σε σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη (...) τι σημαίνει αυτό; Οτι κατέρρευσε ο υποτιθέμενος "ηθικός" σκοπός της κατάληψης (...) ότι κατά τις καταλήψεις εκδηλώνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές (...) ότι οι καθηγητές έχουν αποτύχει στην αποστολή τους (...) ότι η ελληνική κοινωνία από συντηρητική που ήταν μέχρι πριν από 50 χρόνια έχει μετατραπεί σε απαράδεκτη ανεκτική (...) το περιστατικό επιβάλλει την κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας» (ο Τίτος Ι. Αθανασιάδης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΞΙΩΝΕΙ: «Ρόλου απλού θεατή εξακολουθεί να έχει η κυβέρνηση απέναντι στο θέμα των καταλήψεων, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και - σε κάθε περίπτωση - πλήττει την εικόνα της πολιτείας, καθώς την εμφανίζει αδύναμη να προστατεύσει τους μαθητές, αλλά και την περιουσία του δημοσίου» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ «ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ»: «Η εκπαιδευτική αρχή της Νέας Υόρκης διέταξε την τοποθέτηση μαγνητικών πυλών για την ανίχνευση μετάλλων στα σχολεία. Η οδηγία όχι μόνο εφαρμόστηκε αλλά υιοθετήθηκε ως αποτελεσματική λύση για την πρόληψη της οπλοχρησίας εντός του σχολικού χώρου και από άλλες πολιτείες (...) τα ινστιτούτα που έχουν δημιουργηθεί στην Αμερική για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας φθάνουν στο σημείο να τοποθετήσουν κάμερες στα σχολεία» (το ρεπορτάζ - (πρόταση;) επίσης στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ