Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στις αρχαιρεσίες στο σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Σε σύνολο 199 ψηφισάντων (δυο λευκά - τρία άκυρα) η παράταξη έλαβε 54 ψήφους και θα εκπροσωπείται από δυο μέλη στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έλαβε 101 ψήφους (τέσσερις έδρες) και της ΔΑΚΕ 39 ψήφους (μια έδρα).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σε δυο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 29 Νοέμβρη θα γίνει 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εκτός από τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στα οποία θα γίνουν εφτάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ). Στις 5 και 6 Δεκέμβρη θα γίνει 48ωρη πανελλαδική απεργία. ΚΡΗΤΗ: Με πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 10 Νοέμβρη κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι περίπου 565 εργαζόμενοι στα 141 προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας που λειτουργούν στους ΟΤΑ στην Περιφέρεια της Κρήτης, με απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου τους. Παραμένουν απλήρωτοι από τρεις ως και εννέα μήνες, ενώ το 2007 λήγει η χρηματοδότηση των προγραμμάτων και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

ΕΚΑΒ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τετράωρες στάσεις εργασίας στις 9 και 10 Νοέμβρη, πρωί και απόγευμα, ενώ στις 13 Νοέμβρη θα γίνει νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ»: Αμφίβολο είναι το μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων στην επιχείρηση «Ράδιο Κορασίδη ΑΕ» που παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από 6 μήνες και τους οφείλονται επιδόματα αδείας και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Στη συζήτηση εργατικής διαφοράς που έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη, η επιχείρηση δήλωσε αδυναμία να πληρώσει. Το εργοδοτικό σωματείο που στήθηκε έχει αναλάβει να στηρίξει την επιχείρηση στην προσπάθειά της να υπαχθεί στο άρθρο 46 για τη ρύθμιση των οφειλών της (η σχετική αίτηση θα συζητηθεί στις 16 Νοέμβρη).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΦΟΥΡ»: Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», στην Αθήνα. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, Ομόνοια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ