Κυριακή 5 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

(και οι άθλιοι συκοφάντες)

Η ΜΠΟΧΑ, που εκτοξεύουν ασταμάτητα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, ξεπέρασε τις τελευταίες μέρες κάθε όριο. Τα μεγάλα συλλαλητήρια, που μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές βροντοφώναξαν την αμετακίνητη θέλησή τους να παλέψουν για πραγματικά δωρεά δημόσια Παιδείας, και τη βεβαίωσαν περίτρανα.

ΕΙΝΑΙ μια μεγάλη στιγμή ενός μεγάλου και σημαντικού αγώνα, που εξαπολύεται τρισάθλια συκοφαντική εκστρατεία, που στοχεύει να συκοφαντήσει, να χτυπήσει με τρόπο βρώμικο τον μαθητικό αγώνα, τους μαθητές, που περήφανοι και απτόητοι συνεχίζουν πάντα τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, οι περιβόητοι αυτοί καναλάρχες, προστάζουν και οι υποτακτικοί, τα «χρυσοπληρωμένα» ποικιλοτρόπως κοπέλια, με φαρισαϊσμό άκρατο, πάντα «μαχητές» δήθεν της ελευθεροτυπίας και της «έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης», εξορμούν με τις κάμερες για να φέρουν τα προκάτ, που σχεδιάζουν να σερβίρουν στους ακροατές.

ΠΡΟΘΥΜΟΙ πάντα στα κυβερνητικά κελεύσματα - εξυπηρετικοί και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ - πήραν πάνω τους να καθαρίσουν εκεί που δεν το πέτυχε, όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση, με συκοφαντικά και τρομοκρατικά μέσα.

ΕΙΝΑΙ λοιπόν, τα 16χρονα, τα 17χρονα παιδιά, οι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, που στάθηκαν όρθιοι, που σήκωσαν το κεφάλι και που τόλμησαν να κάμουν κατάληψη στο σχολειό, που δεν αντέχεται άλλο, στο σχολειό του μπεζαχτά, του κέρδους, των ατέλειωτων φραγμών και της υποκρισίας. Και τα παιδιά ζητούν ένα αλλιώτικο σχολειό, που να δίνει πραγματική μόρφωση και δίχως διακρίσεις.

ΠΑΝΩ στο πελώριο αυτό αίτημα, που με πίστη και ειλικρίνεια μπαίνει από τους μαθητές «χιμούν» αδίσταχτα και αδηφάγα οι παραμορφωτικοί φακοί και κάθε βράδυ, κάθε ώρα έχουν έτοιμη μιαν ανάποδη και μειωτική για τα παιδιά εικόνα, που τους εμφανίζουν ως «αλιτήριους και χαβαλέδες».

ΣΑΪΝΙΑ στα δημοσιογραφικά προκάτ προχωρούν αδίσταχτα σε μυθοπλαστικά κατασκευάσματα. Είναι άσοι να φουσκώνουν το μηδέν, το τίποτε, και να δημιουργούν εντυπώσεις για υπαρκτά κοινωνικά φαινόμενα που υπάρχουν στην κοινωνία και στο χώρο της νεολαίας και που τα ίδια τα ΜΜΕ έχουν τη δική τους συμβολή στη δημιουργία τους.

ΕΤΣΙ προπαρασκευάζουν το κλίμα για να παρθούν μέτρα καταστολής των αγώνων και δημιουργίας, ενός πολύ πιο αυστηρού και πιο αυταρχικού πλαισίου λειτουργίας των σχολειών.

ΟΣΟΙ τυχόν βλέπουν σημάδι κρίσης στους μαθητικούς αγώνες, πέφτουν έξω και δεν μπορούν να δουν στο βάθος πως αυτό είναι μήνυμα υγείας. Ο μαζικός αγώνας και η συλλογική δράση για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στη ζωή, στην εργασία αυτά διαμορφώνουν τις ανυπότακτες συνειδήσεις που δε χωρούν στα στενά πλαίσια της υποταγής.

ΔΕΝ μπορεί να περάσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί η συκοφαντική δυσώδης αυτή εκστρατεία σε βάρος της μαθητικής νεολαίας και των αγώνων της. Η δημοσιογραφία είναι αποστολή τιμής και χρέους. Την περασμένη Κυριακή σε μια λαμπρή τελετή στη Μελία της Λάρισας δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα το βεβαίωσαν όλοι μπροστά στο γρανιτένιο βράχο του μάρτυρα της ελληνικής δημοσιογραφίας Κώστα Βιδάλη, στα 60χρονα από το μαρτυρικό θάνατό του το χρέος του δημοσιογράφου.

ΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ τα λόγια ενός μεγάλου παιδαγωγού που λέει: «Η νεολαία, που δεν της κλέβουμε τη νεότητά της είναι για την κοινωνία το καλύτερο μέσο για να ελευθερωθεί από το συμβατισμό, τη στενοκεφαλιά και τη δειλία της. Τη χρειαζόμαστε, λοιπόν, τη νεολαία όπως χρειαζόμαστε τη φύση για να βρίσκουμε σ' αυτήν πάντα τη φυσικότητα και την τιμιότητα. Εχουν νιάτα, έχουν λεβεντιά, έχουν ειλικρίνεια. Εχουμε χρέος να το πούμε και να σταθούμε κοντά τους».


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ