Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Συναντιούνται Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Από 10 έως 12 του Νοέμβρη, πραγματοποιείται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η φετινή 8η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενείται από το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, που έχει θέμα «Κίνδυνοι και δυνατότητες από τη διεθνή κατάσταση. Η στρατηγική του ιμπεριαλισμού και το ενεργειακό πρόβλημα. Οι αγώνες των λαών, οι εμπειρίες της Λατινικής Αμερικής, η προοπτική του σοσιαλισμού», καθορίστηκε στις 27 του Μάη 2006 στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, όπου προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν - όπως και σε προηγούμενες συνεδριάσεις - και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που δεν είναι μέλη της Ομάδας Εργασίας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της, Αλέκα Παπαρήγα. Οπως ανακοινώνεται από τους οικοδεσπότες, θα συμμετάσχουν επίσης περίπου 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλες τις ηπείρους. Εχουν ανακοινωθεί επίσης οι συμμετοχές του Μπλέιντ Νζιμάντε, ΓΓ του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Προέδρου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), του Φερνάντο Ραμίρες Εστενιόζ, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, και άλλων κορυφαίων στελεχών των κομμάτων.

Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων αναμένεται να αξιολογήσουν τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και τους αγώνες των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος. Επίσης, να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της διεθνούς δράσης που ανέπτυξαν, όπως η καμπάνια ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, οι κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο στο Λίβανο και στο Ιράκ, οι δραστηριότητες ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη «Στρατηγική της Λισαβόνας», για την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος διεθνώς, αλλά και η πρώτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση για τα ζητήματα Παιδείας. Επίσης, θα συζητηθούν οι καμπάνιες αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα, στη Βενεζουέλα, στην Παλαιστίνη και άλλους αγωνιζόμενους λαούς, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τα ζητήματα του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ