Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΕΡΒΑ
Καθολικά στον αγώνα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις τετράωρες στάσεις εργασίας, που πραγματοποιήθηκαν χτες στη ΜΙΝΕΡΒΑ σ' όλες τις βάρδιες, καθώς η εταιρία αθέτησε, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή της για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιπλέον απόλυσε πέντε συμβασιούχους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με τετράωρες στάσεις και σήμερα.

Χτες είχαν συγκεντρωθεί από τα χαράματα στην είσοδο του εργοστασίου, ενώ οι εργαζόμενοι της βραδινής βάρδιας δεν έφυγαν από το χώρο, αλλά παρέμειναν εκεί μέχρι το μεσημέρι, για να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση. Εκπρόσωποι της εταιρίας έφτασαν στο εργοστάσιο από νωρίς το πρωί και προσπάθησαν να "πείσουν" τους εργαζόμενους να μπουν για δουλιά. Η απάντηση που πήραν από τους απεργούς ήταν ότι δε θα μπουν για δουλιά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

O N. Ξουράφης,γραμματέας του σωματείου ελαιουργοσαπουνοποιών μάς δήλωσε: "Η συμμετοχή του κόσμου στις στάσεις ήταν καθολική, παρά την τεράστια πίεση και τρομοκρατία που τους ασκείται. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε, γιατί έχουμε δίκιο και γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας είναι αυτός που θα αναγκάσει την εταιρία να προχωρήσει στη λύση των προβλημάτων. Και επειδή αυτές τις μέρες γίνεται ο "κοινωνικός διάλογος" σε διάφορα τραπέζια, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους δείχνουν πως καταλαβαίνουν αυτόν τον διάλογο". Ο πρόεδρος του σωματείου Λ. Σκαρόπουλος μάς είπε: "Να τονίσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι όταν ανακύπτουν τέτοια ζητήματα, να τα λύνουμε με απεργία, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν".

Ο Γ. Χαρτουράλης εργαζόμενος στη "Μινέρβα" μάς είπε ότι λόγω της πίεσης που δεχόταν είχε αποφασίσει να φύγει "οικειοθελώς". "Ομως, μετά τη μάχη - όπως είπε - που έδωσε το σωματείο, κατάλαβα ότι πρέπει να μείνω μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου και να παλέψω για τη δουλιά μου". Ο Καρπούζης μέλος της διοίκησης του σωματείου, μας είπε ότι εδώ και ένα χρόνο η εταιρία προσπαθεί με διάφορους τρόπους να βγάλει το σωματείο έξω από το εργοστάσιο και να το κρατήσει μακριά από τους συμβασιούχους. "Αυτό - συνέχισε - όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά τώρα, θέλει δε θέλει, η εταιρία θα αποδεχτεί το νέο καθεστώς".

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση όπου θα αποφασίσουν τις παραπέρα κινητοποιήσεις τους.

Γ. Δ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ