Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οργή για τον αποδεκατισμό των συντάξεων

Την οργή και την αγανάκτηση των συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων για το συνταξιουχικό νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του "νέου μισθολογίου" στις συντάξεις, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμός τους, που κάνει λόγο για "συνεχιζόμενο άγριο διωγμό" από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας διαμαρτύρεται για:

- Τη μετατροπή του μισθολογίου των ΔΥ σε επιδοματολόγιο σε βάρος των συνταξιούχων ΔΥ, σε βαθμό μεταβολής και της σύνταξής τους σε βοήθημα.

- Τον αυθαίρετο καθορισμό του βασικού μισθού του "νέου μισθολογίου", πάνω στο οποίο υπολογίζεται η σύνταξη, στις 110.000 αντί 350.000, δηλαδή το 1/3 εκείνου που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, με βάση τα επίσημα οικονομικά μεγέθη, όπως για έναν αιώνα καθορίζονταν.

- Την αφαίρεση, την τελευταία εξαετία, κατά 51% της αγοραστικής αξίας της σύνταξης λόγω πληθωρισμού και κατά 30% του δικαιούμενου ύψους με τη μέθοδο της επιδοματικής πολιτικής.

- Την ακόμα παραπέρα μείωση της σύνταξης αυτής μέχρι και 5% με τα χαράτσια υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ο Σύνδεσμος ζητά την άμεση κάλυψη της μείωσης που έχουν υποστεί οι συντάξεις, την αυτοδίκαιη παρακολούθηση των συντάξεων της οποιασδήποτε βελτίωσης των αποδοχών των εν ενεργεία και την ικανοποίηση των προτάσεών του για το συνταξιουχικό νομοσχέδιο, όπως αυτές εκτέθηκαν με υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς από 11 του Ιούνη. Τέλος, καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να αποχωρήσουν από τον "κουτοπόνηρο μααστριχτικό "διάλογο"". Καλεί, επίσης τους συνταξιούχους ΔΥ να ενισχύσουν την ενότητά τους, να εγγραφούν μαζικά στο Σύνδεσμο και να αναπτύξουν τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ