Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προβλήματα με τους μεταταχθέντες

Δεν εφαρμόζεται στην πράξη η διάταξη του ν.2414/1996, που αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που μετατάχθηκαν από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας,σημειώνουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης.

Ειδικότερα, οι δυο βουλευτές αναφέρουν ενδεικτικά ότι στον ΟΣΕ 44 εργαζόμενοι δεν εντάχθηκαν στην ειδικότητα που είχαν όταν εργάζονταν στα ναυπηγεία. Στην "Ολυμπιακή" αντί οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στην ειδικότητα που έχουν, απασχολούνται σαν εργάτες γενικών καθηκόντων. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες όπου έχουν γίνει μετατάξεις και οι εργαζόμενοι υφίστανται σοβαρές πιέσεις να αποδεχτούν νέες καταστάσεις και ως προς την ειδικότητά τους και ως προς τους ασφαλιστικούς φορείς, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με τις καλοκαιρινές άδειες.

Τέλος, ερωτώνται οι υπουργοί Εσωτερικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Εργασίας τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να εφαρμοστεί ο νόμος 2414, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να αξιοποιηθεί ανάλογα με τα προσόντα του, αφού αυτό ήταν το κριτήριο της επιλογής τους από τους διάφορους οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ