Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μηνύματα" χωρίς... κυρώσεις

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την εκπομπή "Κεντρί", η οποία είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στη χτεσινή πρώτη, ουσιαστικά, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Την αναβολή ζήτησαν οι υπεύθυνοι του ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού του Μ. Κυριακού έχουν κληθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, που θα έχει αυτό ως μοναδικό θέμα. Ηδη ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΕΣΡ έχουν δει την επίμαχη εκπομπή της Νατάσας Ράγιου και θα πάρουν απόφαση την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως, σύμφωνα και με τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου,Γεώργιου Κασιμάτη, θα γίνει προσπάθεια ο ρόλος του ΕΣΡ να είναι "διαπαιδαγωγητικός" και όχι μόνο "κυρωτικός". Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και από την πλευρά του ΕΣΡ γύρω από τη νομιμότητα, την ποιότητα και τη δεοντολογία. Αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να επιτευχθεί μέσα από "κοινωνικά μηνύματα". Το ΕΣΡ ήδη ξεκινά την επαφή και επικοινωνία του με άλλους αρμόδιους φορείς. Στα πλαίσια αυτά την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και συνάντηση με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου. Επίσης, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ θα ζητήσουν να έχουν συναντήσειςτον πρόεδρο της Βουλής, Α. Κακλαμάνη, καθώς και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Το ΕΣΡ, όπως είπε ο Γ. Κασιμάτης, έχει τη θέληση και είναι αποφασισμένο να συμβάλει σε αυτό που ζητά όλη η κοινωνία, δηλαδή στη νομιμότητα και την ποιότητα των ΜΜΕ. Στα πλαίσια αυτά είναι αναγκαία η λειτουργία του Τμήματος "Διαφάνειας" για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το "διαπαιδαγωγητικό" ρόλο του ΕΣΡ τόνισε και ο αντιπρόεδρός του Α. Μανιτάκης, μιλώντας μάλιστα για "δημόσια έκθεση" και "δημόσιο στιγματισμό" ορισμένων εκπομπών.

Πολλά είναι τα θέματα που έχει μπροστά του το νέο ΕΣΡ. Χτες επιχειρήθηκε μια πρώτη οργάνωση της δουλιάς, με τη δημιουργία κλιμακίων που θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τις διαφημιστικές παραβιάσεις, τη μη καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και τα κοινωνικά μηνύματα. Συστήθηκε, επίσης, επιτροπή η οποία θ' ασχοληθεί με τους κώδικες δεοντολογίας. Οι κανόνες δεοντολογίας θα συνταχθούν σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως με την ΕΣΗΕΑ, και θα υποβληθούν και στους υπεύθυνους των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ