Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Σάμαρανκ: "Χρωστάμε στην Αθήνα"...

Τη σημασία της Ελλάδας για τον Ολυμπισμό επισήμανε χτες στην Αθήνα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χ. Α. Σάμαρανκ. Ο κορυφαίος παράγοντας της ΔΟΕ σε μια δήλωση ιδιαίτερης βαρύτητας είπε ότι "το Ολυμπιακό Κίνημα έχει ιστορικό χρέος προς την Αθήνα", αναφερόμενος στις πέντε υποψήφιες πόλεις για την Ολυμπιάδα του 2004.

Ο Χ. Α. Σάμαρανκ αφού φύτεψε ελιά με το όνομα του στο "Αλσος των μελών της ΔΟΕ" στο Γουδί, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας οι οποίες προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα. Αρχικά είχαμε 11 υποψήφιες πόλεις από τις οποίες οι 5 συνεχίζουν στον τελικό γύρο. Ως πρόεδρος της ΔΟΕ πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι και οι 5 πόλεις βρίσκονται στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Θα έπρεπε, ίσως, να επισημάνω ότι το Ολυμπιακό Κίνημα έχει ιστορικό χρέος προς την Αθήνα. Η Ελλάδα είναι πάντα σημαντική για τον Ολυμπισμό, παρελαύνει πρώτη στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η Επιτροπή Διεκδίκησης εργάζεται με το σωστό τρόπο.

Αργότερα παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης της 37ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Πνύκα. Την κήρυξη των εργασιών έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑ Λ. Νικολάου, ενώ βραβεύτηκε με το χρυσό περιδέραιο της ΔΟΕ ο τέως πρόεδρος της ΕΟΑ Αντ. Τζίκας.

  • Υπέρ της υποψηφιότητας που έχει θέσει η Στοκχόλμη για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τάχθηκαν ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης, Καρλ Λιούις και ο συμπατριώτης του πρωταθλητής του τριπλούν Γουίλι Μπανκς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ