Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλλα μέτρα και σταθμά

Το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τις πολυεθνικές και τους εκπροσώπους τους και άλλα για τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, είναι γνωστό. Κάποιες φορές, όμως, η τακτική τους είναι εξόφθαλμα προκλητική. Κανείς δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα για τη δολοφονική επίθεση του Γερμανού στελέχους της πολυεθνικής ΧΟΧΤΙΦ εναντίον συνδικαλιστών οικοδόμων, που έστειλε στο νοσοκομείο έναν εξ αυτών το περασμένο Σάββατο, όταν έπεσε με φόρα με το αυτοκίνητό του πάνω στην ομάδα περιφρούρησης. Και αυτό, παρότι δημοσιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, ακόμα και ο αριθμός του αυτοκινήτου του!

Μήπως, τελικά, στην πράξη, για τις ελληνικές αρχές ισχύει αυτό που προκλητικά δήλωναν το περασμένο Σάββατο στελέχη της ΧΟΧΤΙΦ, μπροστά στην πύλη του εργοταξίου: "εδώ είναι γερμανικό έδαφος"; Μήπως για τους εκπροσώπους της πολυεθνικής ισχύει, στην πράξη, καθεστώς ετεροδικίας;

Πάντως, για ένα να είναι σίγουροι και οι Γερμανοί και οι ντόπιοι τοποτηρητές τους. Οτι οι οικοδόμοι θα περιφρουρήσουν και σ' αυτό το χώρο τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ