Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανθρωπιστική βοήθεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη και έμπρακτη συνδρομή του βουλγαρικού λαού, ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Αγροτική Τράπεζα. Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων (14 τόνοι), όπως γάλα μακράς διαρκείας, ζάχαρη, τυριά, λάδι κτλ. για την κάλυψη άμεσων αναγκών επισιτισμού. Τα τρόφιμα και η λοιπή βοήθεια θα σταλούν στην πόλη Γιάμπολ της Βουλγαρίας (απέχει 300 χλμ. ανατολικά της Σόφιας), ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Δήμου Γιάμπολ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 απένειμε ο διεθνής οργανισμός BVQI στην εταιρία "Ιντρακόμ Κατασκευές", που ανήκει στον όμιλο εταιριών "Ιντρακόμ". Η πιστοποίηση αυτή συνιστά ένα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη εταιρία, που σχετίζεται με την ανάληψη και εκτέλεση έργων ενεργειακής φύσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ των εκτελεσθέντων έργων από την "Ιντρακόμ Κατασκευές", περιλαμβάνονται έργα υποδομής στα πεδία λιγνίτη Πτολεμαϊδας, Αμύνταιου και Μεγαλόπολης, εγκατάσταση μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο θερμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, καθώς και εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας και δικτύου καρτοτηλεφώνων του ΟΤΕ.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Νέο προϊόν για την αγορά οικοπέδου ή κτιρίου χωρίς προσημείωση προσφέρει η Citibank. Τα δάνεια αυτού του τύπου φέρουν σταθερό επιτόκιο ύψους 16%. Εξάλλου, τα νέα βασικά στεγαστικά επιτόκια που ισχύουν στην Τράπεζα είναι 14%, εφόσον ο δικαιούχος αναλάβει το κόστος της ασφάλισης και 14,5% εφόσον επιθυμεί το συγκεκριμένο κόστος να συμπεριληφθεί στο επιτόκιο δανεισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Τράπεζα πρόσφερε στους πελάτες της τη δυνατότητα να μην εγγράφεται υποθήκη, αλλά μόνο σε δάνεια που χορηγούνται για την επισκευή κτιρίων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, σχεδίασαν και υπέβαλαν για έγκριση στο υπουργείο Εργασίας ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το Ινστιτούτο Μελετών Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης (ΙΜΕΕ). Το πρόγραμμα, το οποίο θα αναπτυχθεί στην περίοδο 1997-1999, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας "Απασχόληση" στον Αξονα "NOW". Οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου είναι η ανάπτυξη ενεργητικών στρατηγικών ένταξης και στήριξης της απασχόλησης γυναικών και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις τουριστικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, ημερίδες πληροφόρησης και συνέδριο για την επιχειρηματική δράση των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ