Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι τροπολογίες των βουλευτών του ΚΚΕ

Την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων εργαζομένων και επιστημόνων σε διάφορους τομείς του δημόσιου συστήματος υγείας προώθησαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα από τροπολογίες που ζητούν να ενταχτούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

  • Η πρώτη τροπολογία αφορά τους νηπιαγωγούς που υπηρετούν στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς, τους κατόχους πτυχίου Ανωτάτων Σχολών Οικιακής Οικονομίας και τους κατόχους πτυχίου Σχολών Νηπιαγωγών του υπουργείου Παιδείας που δεν έχουν ενταχθεί σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών.
  • Η δεύτερη τροπολογία αφορά τους 1.300 τεχνολόγους ακτινολόγους και χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων, από τους οποίους περικόπηκε το επίδομα "επικίνδυνης εργασίας" που ανερχόταν σε 30% επί του βασικού μισθού.
  • Θέμα της τρίτης τροπολογίας είναι οι εκπαιδευτικές άδειες των ειδικευομένων γιατρών του ΙΚΑ. "Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΙΚΑ, προτάθηκε, μπορούν κάνοντας χρήση της εκπαιδευτικής αδείας τους να μετεκπαιδεύονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εφόσον τους αποδέχεται ο επιστημονικός διευθυντής του τμήματος και η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου".

Η τέταρτη τροπολογία αφορά το θεσμό και τις υπηρεσίες της Ιατρικής της Εργασίας. Στην εισηγητική έκθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αναφέρεται ότι οι ανάγκες σε ειδικευμένους γιατρούς Εργασίας ξεπερνούν τους 2.000, ενώ υπάρχουν μόλις 45. Πρόσφατα, δε, και με καθυστέρηση δέκα ετών προκηρύχτηκαν 21 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για έναρξη ειδικότητας. Προτείνεται η συγκρότηση Ειδικού Κέντρου Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος στο Νοσοκομείο "Θριάσιο" που θα λειτουργεί και ως Κέντρο Αναφοράς των Επαγγελματικών Παθήσεων και των Εργατικών Ατυχημάτων. Ακόμη να συγκροτηθούν τμήματα Ιατρικής της Εργασίας σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία.

Η πέμπτη τροπολογία αφορά την πληρωμή για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Η έκτη τροπολογία αφορά την ένταξη στο ΕΣΥ των κλινικών χημικών, βιοχημικών, χημικών και βιολόγων. Προτείνεται να συσταθούν κατά νοσοκομείο θέσεις κλινικών χημικών, βιοχημικών, χημικών και βιολόγων των εργαστηρίων, αλλά και να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για διορισμό σε ανώτερη θέση.

Η έβδομη τροπολογία αφορά την επιβολή περιορισμού 600 ωρών το χρόνο στις εφημερίες που κάνουν οι γιατροί των νοσοκομείων του ΙΚΑ. Στην εισηγητική έκθεση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι οι γιατροί εκτελούν 8 - 9 εικοσιτετράωρες εφημερίες το μήνα. Προτείνεται η εξής ρύθμιση: "Ο περιορισμός του αριθμού των ωρών δεν ισχύει επίσης για το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων του ΙΚΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ