Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες συμμετοχές στο συλλαλητήριο

Μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν δηλώσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στη σημερινή συγκέντρωση, τονίζοντας ότι μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων φορέων θα αγωνιστούν για να παραμείνει η υγεία κοινωνικό αγαθό, για να ανακληθεί το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, για να υπάρχει δωρεάν αναβαθμισμένη δημόσια υγεία και για να έχει ο ΕΟΦ το ρόλο που του έδινε ο ιδρυτικός νόμος 1316/83.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", με τηλεγράφημά του προς την ΕΙΝΑΠ, δηλώνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, που οδηγεί στην ανατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης, το Σωματείο των Εργαζομένων στο "Αλεξάνδρα" συμμετέχει στην τετράωρη στάση (11πμ - 3μμ) της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά με τα αιτήματα συμμετοχής του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Τέλος, το σωματείο ζητά τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε το Σωματείο των Εργαζομένων του "Ευαγγελισμού".

Επίσης χτες το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά δήλωσε τη συμμετοχή του στο σημερινό συλλαλητήριο, καλώντας τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος ενάντια στο νόμο - "έκτρωμα" που φαλκιδεύει τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ.

Επίσης έχουν δηλώσει συμμετοχή η Ομοσπονδία Οικοδόμων,η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων,η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ,το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και ο Σύλλογος Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά.

Η ΔΑΚΕ του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" συμπαρίσταται στον αγώνα της ΕΙΝΑΠ και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει με όλα τα μέλη της στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο.

Αλληλεγγύη

Η Δημοτική Κίνηση Νίκαιας "Δημοκρατική Ενότητα" συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και καταγγέλλει το νομοσχέδιο γιατί πιστεύει ότι η υγεία του λαού δεν είναι εμπόρευμα αλλά είναι κοινωνικό αγαθό.

Η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της στην υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν άμεσα στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ