Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κοινός αντίπαλος η εξουσία του ιμπεριαλισμού

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία στην Κάνιγγος

Στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός ανάμεσα στ' άλλα σημείωσε:

"Είναι διπλή η ικανοποίησή μας για τη διεξαγωγή του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, γιατί συνεχίζεται ο θεσμός της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης μετά από 8 χρόνια και γιατί διεξάγεται στην Κούβα, το ζωντανό παράδειγμα και σύμβολο αντίστασης.

Η ΚΝΕ, που συνέβαλε αποφασιστικά στο να πραγματοποιηθεί αυτό το Φεστιβάλ, θα συμμετέχει με πολυμελή αντιπροσωπεία της στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, μεταφέροντας στην παγκόσμια προοδευτική νεολαία το δικό μας μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης, κόντρα στους εχθρούς των ονείρων και των δικαιωμάτων μας.

Η ΚΝΕ κρατάει ψηλά τη σημαία της διεθνιστικής αλληλεγγύης με όλους τους αγωνιζόμενους λαούς. Δεν παραιτούμαστε από τις διεθνιστικές μας υποχρεώσεις. Δυναμώνουμε την κοινή δράση και το συντονισμό των νέων κομμουνιστών της περιοχής, της Ευρώπης, αλλά και όλης της Γης. Επιδιώκουμε παράλληλα το δυνάμωμα του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού νεολαιίστικου κινήματος.

Εχουμε τα ίδια όνειρα με τους νέους μετανάστες, εργάτες, φοιτητές που ζουν στην πατρίδα μας. Εχουμε τα ίδια δικαιώματα που μας στερεί η ίδια πολιτική. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Στο Συνέδριό μας αποφασίσαμε να κάνουμε και δική μας υπόθεση τα δικαιώματά τους. Δεν είναι θέληση συμπόνιας η εκτίμηση ανθρωπισμού για ανέχεια απέναντι στους ξένους. Δε γίνεται γιατί είναι της μόδας και "ιν" να είμαστε εκτός των άλλων και αντιρατσιστές. Εμείς είμαστε διεθνιστές. Είναι καθήκον και αρχή για τους νέους κομμουνιστές ο διεθνισμός. Τον αγώνα μας φωτίζει το κάλεσμα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε".

Παίρνοντας πρωτοβουλίες, παλεύοντας για τα κοινά μας προβλήματα, προβάλλοντας την αλληλεγγύη στα δικά σας ιδιαίτερα προβλήματα, δεν επιδιώκουμε μ' αυτή τη δράση θολές αντιρατσιστικές αναφορές που συνδυάζονται με πολύ χρήμα από τα ταμεία της Κομισιόν. Δεν μπορεί να βγαίνει αθώα η ΕΕ και τα κόμματα που την υπηρετούν. Αυτοί ευθύνονται για το καθεστώς δουλείας που επικρατεί.

Να κάνουμε και δική μας υπόθεση τα δικαιώματα των νέων μεταναστών, των ξένων εργατών - φοιτητών - προσφύγων και των νέων της μειονότητας. Χρειάζεται να πρωτοστατήσουμε για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή δράση μαζί με τους νέους από άλλες χώρες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Να "ανοίξουμε" τους νεολαιίστικους φορείς στους νέους ξένους εργάτες - φοιτητές - μαθητές. Να αγωνιστούμε μαζί με τους δικούς τους φορείς για ίσα δικαιώματα στη δουλιά, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό. Ο έρπων ή ανοιχτός ρατσισμός πρέπει να τσακιστεί από το ίδιο το κίνημα της νεολαίας. Κοινός αντίπαλος είναι η εξουσία του ιμπεριαλισμού που ξεριζώνει λαούς, τους οδηγεί στην καταστροφή, τους κάνει γυρολόγους για ένα κομμάτι ψωμί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ