Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα

Δεν έγινε η δίκη για την απεργία των εργαζομένων στο δήμο

Σε άτακτη υποχώρηση τράπηκε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάτω από την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση των εργαζομένων και το κύμα συμπαράστασης που ορθώθηκε κόντρα στην προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των 2.500 εργατοϋπαλλήλων του δήμου, αναγκάστηκε και δήλωσε ότι παραιτείται από τη δίκη.

Χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο καταδικάζοντας την απαράδεκτη τακτική του δήμου να σύρει στα δικαστήρια τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και την προσπάθειά του να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις τους. Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου βρέθηκαν και οι συνάδελφοί τους από τους υπόλοιπους δήμους και τις κοινότητες του νομού, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας. Ενώ μέχρι και χτες έφταναν συνεχώς ανακοινώσεις συμπαράστασης από τους συναδέλφους τους δημοτικούς υπαλλήλους ανά την Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης δηλώνει πως οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από το συνδικαλιστικό τους φορέα θα συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα την πάλη τους για τη λύση των δίκαιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους. Προειδοποιούν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως αν δε δώσει όσα οφείλει στους εργαζόμενους, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέους διεκδικητικούς αγώνες. Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και κάθε αρμόδιο φορέα να ενισχύσει οικονομικά τους ΟΤΑ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ