Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε στηρίζονται τα στρατιωτικά εργοστάσια επισκευών

Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Αμυνας

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Ορέστης Κολοζώφ, σχετικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε στηρίζει τα στρατιωτικά εργοστάσια επισκευών στον Αραξο και την 116η Πτέρυγα Μάχης, μη προχωρώντας στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, και μη διαθέτοντας τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία και ανάπτυξη των εργοστασίων αυτών.

Αναλυτικά, η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Παρόλο το σημαντικό έργο που προσφέρουν τα στρατιωτικά εργοστάσια επισκευών, δηλαδή το Εργοστάσιο Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού στον Αραξο και η 116η Πτέρυγα Μάχης, η κυβέρνηση δεν τα στηρίζει επαρκώς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Εργοστάσιο Μέσων Μεταφοράς και Επίγειου Εξοπλισμού με κόστος 5 - 7 εκατ. δρχ. επισκευάζονται και παραδίνονται στην κυκλοφορία οχήματα, η αγορά των οποίων θα κόστιζε 30 - 50 εκατ. Αν και γίνεται φανερό ότι με το εργοστάσιο μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, εν τούτοις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, κυρίως πολιτικό, αλλά και μη ικανοποιητικής αμοιβής των εργαζομένων σ' αυτό. Ετσι, αντί να εκχωρηθούν - όπως σχεδιάζεται - σε ιδιώτες οι εργασίες φανοποιίας, μπορεί - αν γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια - οι εργασίες φανοποιίας να γίνονται στο ίδιο το Εργοστάσιο, εξοικονομώντας χρήματα και εξασφαλίζοντας την ποιότητα της εργασίας. Από την άλλη, χρειάζεται να ρυθμιστεί το θέμα της ανακύκλωσης των αποβλήτων, ώστε να λειτουργήσει μονάδα επιμεταλλώσεων. Εξάλλου, το πολιτικό προσωπικό του Εργοστασίου είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ δε δόθηκαν σ' αυτούς τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας και επικινδυνότητας.

Τα ίδια πάνω - κάτω προβλήματα παρουσιάζονται και στην 116η Πτέρυγα Μάχης, όπου επισκευάζονται κυρίως αεροπλάνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την εξοικονόμηση των πόρων που μπορεί να επιτευχθεί αποτελεί το γεγονός ότι η επισκευή ενός μηχανήματος κοστίζει στο εξωτερικό 30 - 50% της αξίας του, ενώ στην Πτέρυγα Μάχης μόνο 5% της αξίας του!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να στηριχτεί η λειτουργία των στρατιωτικών εργοστασίων επισκευών, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική αμοιβή του και να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την απρόσκοπτη λειτουργία και την παραπέρα ανάπτυξή τους;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (2020-06-19 00:00:00.0)
Αλλεπάλληλοι τραυματισμοί στελεχών (2016-03-02 00:00:00.0)
Συντριβή μαχητικού στην Ηλεία (2002-03-27 00:00:00.0)
Να στηριχτεί η λειτουργία τους (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ