Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότεροι, αλλά φτωχότεροι οι τουρίστες φέτος

Επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ, υποσχέθηκε - σε όσους ανησυχούν - η υπουργός Ανάπτυξης

Αυξημένες αφίξεις αλλοδαπών τουριστών κατά 8-10% δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία που παρουσίασε, σε χτεσινή της συνάντηση με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου. Αποσιώπησε, όμως, το γεγονός ότι τα ίδια στοιχεία δείχνουν ισοποσοστιαία μείωση στο εισρέον τουριστικό συνάλλαγμα, γεγονός που σημαίνει ότι μας επισκέπτονται περισσότεροι, αλλά χαμηλότερης εισοδηματικής στάθμης τουρίστες.

Στη συνάντηση, η υπουργός πρότεινε τη δημιουργία ενός κεντρικού φορέα που θα εκπροσωπεί όλους τους επιμέρους κλάδους του τουριστικού τομέα και επισημοποίησε τις φήμες που θέλουν τους ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων να είναι ιδιαίτερα χαμηλοί. Συγκεκριμένα, οι απορροφήσεις μέχρι 30/6/1997 ανέρχονταν σε 16,78% των εγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων ή στο 8,65% του συνολικού προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, οι εργασίες ξεπουλήματος της περιουσίας του ΕΟΤ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Οπως ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης, ο διαγωνισμός για την έκταση της Ν. Φώκαιας Χαλκιδικής ολοκληρώθηκε και κλήθηκε ο ανάδοχος να υπογράψει τη σχετική σύμβαση που προβλέπει την κατασκευή γηπέδου γκολφ, ενώ οι ημερομηνίες υποβολής προσφορών για τις υπόλοιπες εκτάσεις κατανέμονται μέσα στον επόμενο Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες μακροχρόνιας μίσθωσης (10), πώλησης (12) και παραχώρησης σε ΟΤΑ (9) των ΞΕΝΙΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ