Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα της ΑΤΤΙΚ

Απλήρωτοι παραμένουν 400 περίπου εργαζόμενοι της εταιρίας!

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δυο μήνες οι 400 περίπου εργαζόμενοι της εταιρίας "ΑΤΤΙΚ ΑΕ",ιδιοκτησίας Βιδάλη - Χαρδαλιά.Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Παναγιώτου και Μ. Κωστόπουλος,με ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Εργασίας.

Οπως επισημαίνεται στην ερώτηση, ο υπεύθυνος της εταιρίας, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην πέμπτη μέρα απεργίας, τους ανακοίνωσε ότι "δεν υπάρχουν χρήματα" για την καταβολή των δεδουλευμένων και ζήτησε "θυσίες", με την απειλή ότι όποιος δε δουλέψει δε θα ξαναδεί μεροκάματο. Η ίδια εταιρία- τονίζεται - οφείλει δεδουλευμένα μεροκάματα του '96, επιδόματα αδείας και αποζημιώσεις και υπάρχει εργαζόμενος που του οφείλονται μέχρι και 2 εκατ. δραχμές.

Ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης ερωτάται, από πού αντλούν το δικαίωμα οι επιχειρηματίες Βιδάλης - Χαρδαλιάς να καταπατούν βάναυσα την εργατική νομοθεσία και να αφήνουν απλήρωτους εποχιακούς εργαζόμενους, που με "χίλια παρακάλια" συμπληρώνουν τα 50 ένσημα.

  • Με άλλη ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Μ. Κωστόπουλου, ερωτάται ο υπουργός Εργασίας τι μέτρα θα πάρει, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων στη "Μεταλλοπλαστική" Αγρινίου και να προστατευτούν απ' τις άπληστες απαιτήσεις των ιδιοκτητών της. Η διοίκηση της επιχείρησης - τονίζεται στην ερώτηση - απειλεί ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της, αν οι εργαζόμενοι δε δεχτούν μείωση των μισθών κατά 20% ή την απόλυση 30 συναδέλφων τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ