Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παιδεραστίας

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-

Το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας, που έδρασε τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, που έχουν, επίσης, στα χέρια τους πλούσιο πορνογραφικό υλικό, αλλά και πληθώρα ιατρικών αναφορών που επιβεβαιώνουν τη σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων θυμάτων.

Εντεκα άτομα συνελήφθησαν και πολύ περισσότερα ανακρίνονται και πρόκειται να συλληφθούν για συμμετοχή και ανάμειξη σε κύκλωμα παιδικής εκπόρνευσης και πορνογραφίας, ανακοίνωσαν, χτες το απόγευμα, οι ισπανικές αστυνομικές αρχές. Οπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο EFE, το κύκλωμα δρούσε στην εργατική συνοικία Ραβάλ της Βαρκελώνης και το επίκεντρο της δράσης του δεν ήταν άλλο από το σχολείο "Καζάλ ντ' Ινφάντς ντελ Ραβάλ".Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα θύματα του κυκλώματος ανέρχονται σε 40 και είναι παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, τα οποία αμείβονταν για "την εργασία τους" είτε με γλυκά, τα μικρότερα, είτε με χρήματα, τα μεγαλύτερα.Ο δικαστής Τζοσέπ Νιούμπο αποκάλυψε ότι αν και είναι η αρχή της ανακριτικής διαδικασίας, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αρκετοί γονείς είχαν γνώση της κατάστασης και σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι ωθούσαν τα παιδιά τους στην πορνεία για χρηματικούς λόγους.

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας που εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία υποστήριζε, χτες, η καθημερινή εφημερίδα "Λα Βανγκουάρντια",η οποία σε άρθρο της κατονόμαζε ανάμεσα στους συλληφθέντες το δημοτικό σύμβουλο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας Φραντσέσκ Σαλβαντόρ, το σχολικό επιθεωρητή και πρώην υπεύθυνο του "Καζάλ ντ'Ινφάντς ντελ Ραβάλ" Χαβιέ Ταμαρίτ, εκπαιδευτικούς, ένα γιατρό και πολλούς άλλους. Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα ο μίτος της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την προ ημερών σύλληψη ενός ζευγαριού που ομολόγησε ότι "δάνειζε" το ανήλικο παιδί τους σε έναν παιδεραστή τα Σαββατοκύριακα έναντι του ποσού των 30.000 πεσετών (193 δολάρια) τη φορά. Ως μεσολαβητής στην "ανταλλαγή" είχε κατονομαστεί ο Ταμαρίτ, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, έχει επανειλημμένες καταδίκες στο μητρώο του για παιδεραστία.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Καταλωνίας διέγραψε τον Φραντσέσκ Σαλβαντόρ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ενώ ζήτησε και την καθαίρεσή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της Βαρκελώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ