Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΡΙΑΝΤ
Πάσχουν μουσείο και εργαζόμενοι

Το μοναδικής αξίας στην Ελλάδα, Μουσείο Τεριάντ,που εδρεύει στη Μυτιλήνη, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Προβλήματα, που έχουν αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία του μουσείου όσο και τη μισθοδοσία των εργαζομένων.Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από τη συζήτηση που είχε, κατά την περιοδεία της στη Μυτιλήνη, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με τον διευθυντή του Μουσείου Τεριάντ,κ. Καλλιγιάννη.Κατά την ξενάγηση που έκανε ο διευθυντής στην Αλέκα Παπαρήγα και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ,οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τον Ιούνη, ενώ το ΥΠΠΟ επέστρεψε τον ήδη ισχνότατο προϋπολογισμό του μουσείου, ζητώντας να μειωθεί (!)

Το μουσείο υπέβαλε προϋπολογισμό 76.000.000 δρχ. περίπου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 18.500.000, που είναι η αποζημίωση, την οποία κατέβαλε η ασφαλιστική εταιρία στο μουσείο για τα κλαπέντα έργα του Θεόφιλου,χρήματα τα οποία - μετά την ανεύρεση των έργων από την Αστυνομία - η ασφαλιστική απαιτεί, προκειμένου να επιστρέψει τα έργα στο Μουσείο.

Παραβλέποντας όλα αυτά, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ, Ευγένιος Γιαννακόπουλος,επέστρεψε τον προϋπολογισμό με την απαίτηση "να διαμορφωθεί στα 50.000.000 δρχ.", όταν μόνο για τη μισθοδοσία απαιτούνται 51.600.000 δρχ.,χωρίς να υπολογιστούν βέβαια δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο,ζήτησε την πληρωμή των εργαζομένων και την αποδοχή του προϋπολογισμού που υπέβαλε το μουσείο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ