Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια καλημέρα

"Καλημέρα Βιετνάμ", λέει σήμερα ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ενώ ο Ρομάν Πολάνσκι είναι, ο ίδιος, ο "Ενοικος" της ταινίας του. Η ταινία"Καλημέρα Βιετνάμ" του Μπάρι Λέβινσον και ο "Ενοικος" του Πολάνσκι είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της σημερινής, τελευταίας βραδιάς του Ιούλη.

Τρελές μέρες ραδιοφώνου, στη Σαϊγκόν του 1966, παρουσιάζονται στο "Καλημέρα Βιετνάμ".Ο ντισκ τζόκεϊ - ο σμηνίας Αντριαν Κρονκάουερ - αναλαμβάνει την πρωινή εκπομπή στο σταθμό ενόπλων δυνάμεων. Οι χειμαρρώδεις παρλάτες του ενθουσιάζουν τους ακροατές, ενώ οι ανώτεροί του δε βρίσκονται σε ευχάριστη θέση, ακούγοντας τα σατιρικά σχόλιά του. Αυτό θα είναι και η αιτία για να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, την οποία ο σκηνοθέτης την αφηγείται με κέφι, ενώ ο Ρόμπιν Γουίλιαμς,που βρίσκεται "πίσω από το μικρόφωνο", δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας (MEGA 22.50).

Ενας νεαρός πολωνικής καταγωγής, είναι ο κεντρικός ήρωας στην ταινία τουΠολάνσκι "Ο ένοικος".Ο νεαρός ψάχνει στο Παρίσι να βρει ένα διαμέρισμα. Νοικιάζει σε μια παλιά πολυκατοικια το διαμέρισμα μιας κοπέλας, η οποία αυτοκτόνησε. Μετά από λίγο όμως, η ζωή του θα γίνει κόλαση. Θα ταυτιστεί με την προηγούμενη ένοικο και θ' αρχίσει να υποψιάζεται τους ενοίκους της πολυκατοικίας, πιστεύοντας ότι κάνουν τα πάντα για να τον τρελάνουν. Πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και οι Ιζαμπέλ Ανζανί, Σέλεϊ Γουίντερς, Λίλα Κέντροβα και Τζον Βαν Φλιτ (ΣΤΑΡ 01.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ