Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτύρονται οι ταξιτζήδες

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου, με την ανοχή της πολιτείας, καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί Αττικής, με αφορμή την παράνομη - όπως τη χαρακτηρίζουν - ενοικίαση αυτοκινήτων από τον Οργανισμό "Αθήνα '97", για τη μετακίνηση ατόμων τις μέρες διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για "κατασπατάληση δημοσίου χρήματος", ενώ με ασφαλιστικά μέτρα που καταθέτουν στο Πρωτοδικείο, ζητούν να απαγορευτεί η μετακίνηση ατόμων με τα αυτοκίνητα αυτά και να μη καταβληθούν χρήματα σε όσους εκτελούν "παράνομη μεταφορά ατόμων".

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανέφεραν ότι ο Οργανισμός "Αθήνα '97", χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό, ανέθεσε σε κοινοπραξία τουριστικών γραφείων την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών, με τη μίσθωση αυτοκινήτων μαζί με οδηγούς. Υποστήριξαν, επίσης, ότι το συνολικό κόστος για κάθε νοικιασμένο αυτοκίνητο ανέρχεται περίπου σε 70.000 δραχμές τη μέρα, έναντι των 30.000 - 40.000 δρχ., που θα κόστιζε το ταξί. Κατά την ηγεσία του ΣΑΤΑ, η μίσθωση των αυτοκινήτων αυτών συνιστά "οικονομικό σκάνδαλο", "προκλητική παρανομία" και "υποκλοπή μεταφορικού έργου" σε βάρος του κλάδου, αφού ο νόμος ορίζει ότι η μεταφορά ατόμων, είτε με κόμιστρο είτε με μίσθωμα, παρέχεται μόνο από ταξί και τουριστικά λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ