Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γκατσιούδης: "Διψάω για μετάλλιο"

"Διψασμένος" για μετάλλιο δηλώνει ο Ελληνας ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και πλέον είναι πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του "Αθήνα '97". "Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Διψάω πολύ για ένα μετάλλιο μπροστά στους Ελληνες φιλάθλους", τόνισε ο αθλητής από το Διδυμότειχο.

Οσον αφορά το πρόβλημα τραυματισμού, ο Κώστας Γκατσιούδης δε δείχνει να πτοείται: "Θα προσπαθήσω για το καλύτερο", επισημαίνει και σίγουρα έχει όλα τα φόντα να το καταφέρει. Για τη μάχη των μεταλλίων ο Ελληνας αθλητής δείχνει να είναι προσγειωμένος και ξέρει πολύ καλά ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην επιτυχία. "Πιστεύω ότι θα χρειαστεί βολή πάνω από τα 88 μέτρα. Νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν ρίξει φέτος 80 μέτρα μπορούν να πιάσουν το όριο αυτό".

Ο Κώστας Γκατσιούδης αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μετάλλιο, αφού όπως έχει δείξει σε όλη τη φετινή χρονιά βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στους Μεσογειακούς του Μπάρι πριν από ενάμιση μήνα σημείωσε την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση με βολή στα 89.22, που παράλληλα αποτελεί και την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών. Την καλύτερη φετινή έχει ο μεγάλος αντίπαλος του Ελληνα αθλητή Τσέχος Γιαν Ζελέζνι με 93.02.

Στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα προκρίθηκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών (87.12), αλλά η απειρία τον εμπόδισε για κάτι καλύτερο. Σημειώνεται τέλος ότι το 1992 είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 80.30.

  • Οριστικά τέλος στις αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έβαλε χτες ο Χάρης Παπαδιάς, που πραγματοποίησε το τελευταίο τεστ πριν τεθεί στη μάχη των 100μ. Ετρεξε χτες το πρωί και ο χρόνος με ρολόι χειρός υπολογίστηκε γύρω στα 10.35. Ετσι όπως όλα δείχνουν έχει οριστικά ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε την τελευταία βδομάδα. Εξάλλου σήμερα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Βούλα Πατουλίδου προκειμένου να δει εάν μπορέσει να συμμετάσχει στους αγώνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ